To už tam ten Poche rovnou mohl posadit svého řidiče. Další krok ČSSD do hrobu, hodnotí navrženého šéfa diplomacie slavný novinář

20.09.2018 17:05

Komentátor Bohumil Pečinka kroutí hlavou nad tím, co si dovolil europoslanec Poche. Podle zkušeného komentátora si dovolil opravdu hodně. A pomohl tím ČSSD udělat další krok na cestě do hrobu.

To už tam ten Poche rovnou mohl posadit svého řidiče. Další  krok ČSSD do hrobu, hodnotí navrženého šéfa diplomacie slavný novinář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

Už je definitivně jasné, že europoslanec Miroslav Poche (ČSSD) nebude ministrem zahraničí. Šéf sociální demokracie Jan Hamáček navrhl na post šéfa sociální demokracie Tomáše Petříčka, asistenta Miroslava Pocheho. Pečinka má za to, že to už Poche mohl nabídnout i svého řidiče nebo svého koně, pokud nějakého má.

„Pravda, Miroslav Poche mohl také navrhnout na tuto funkci svého řidiče nebo koně, ale i tak jde o docela bizarní návrh. Nejblíže k pravdě má ve svém hodnocení exministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09), který tvrdí, že ponížení české zahraniční politiky stěží mohlo být větší,“ napsal Pečinka pro server E15.cz.

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) už dal najevo, že s nominací Petříčka nemá problém, a prezident Zeman, který má zásadní problém s Pochem, se ještě nevyjádřil, ale podle Pečinky lze předpokládat, že nebude nic namítat. Informaci vezme na vědomí i česká veřejnost a pojede se dál. Podle Pečinky to ale někdo přece jen odtrpí. Odtrpí to sociální demokracie.

„Veřejnost tuhle rošádu nakonec přijme, ale pro ČSSD to bude další stupeň na cestě ke hřbitovu. Dlouhá léta nejsilnější politická strana se nachází v rozvalu a není schopna kloudné akce na svou záchranu. Dramatická volební prohra ji umrtvila a ČSSD se z této hibernace ještě nedostala. Došlo sice k výměně nejužšího vedení, ale v předsednictvu a ústředním výboru sedí stále viníci nejhoršího volebního výsledku od roku 1992,“ uzavřel Pečinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…