Tobě vážně jeblo! Drsné označení Miloše Zemana za ,,prase, prase, prase" má dohru

30.07.2015 9:21

Nelichotivá glosa komentátora Lidových novin Petra Kamberského, který nazval prezidenta Zemana prasetem, se na sociální síti Facebook zvrhla do ostré názorové výměny mezi Kamberským a dalšími dvěma novináři, které komentátor rovněž zmínil ve své glose.

Tobě vážně jeblo! Drsné označení Miloše Zemana za ,,prase, prase, prase" má dohru
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman během rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz

„Ani na dovolené si člověk neodpočine: prase, prase, prase. Gratuluji panu Pleslovi, Kolářovi a Zahradilovi!“ zveřejnil Kamberský, důvěrně přezdívaný ,,Kamberák", na svých účtech na sociálních sítích. Komentoval tak vyjádření prezidenta Zemana, který se prostřednictvím svého mluvčího Jiřího Ovčáčka pozastavil nad tím, že vláda chce pomáhat imigrantům, a přitom nedokáže nalézt peníze pro české děti.

„Pan prezident vyjadřuje lítost, že se doposud nepodařilo nalézt 30 milionů korun pro Klokánky, které pečují o české děti, třebaže částka na pomoc imigrantům bude zřejmě řádově vyšší,“ prohlásil na úterní tiskové konferenci prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Reakce šéfredaktora Mladé fronty Dnes Jaroslava Plesla a dlouholetého politického reportéra Petra Koláře, které Kamberský zmínil ve své glose prezidentova výroku, na sebe nenechala dlouho čekat. „Jsi opravdu chudák,“ vzkázal Kamberskému Plesl. „Kamberáku, ty jsi pil, viď?“ hledal Kolář píšící pro Týden vysvětlení komentátorova počinu. Kamberský jeho domněnku potvrdil a dodal, že bez toho by si takovou špinavost jako jmenovat novinářského kolegu ve statusu o prezidentovi neodvážil. „Jistě. Hlavně aby to spojení dávalo aspoň jakýs takýs smysl. Až vystřízlivíš, popřemýšlej o tom...“ doporučil Kolář Kamberskému.

„Kocoure, vy tři jste tohle PRASE nepropagovali jako ‚menší zlo“ oproti trapnému směšnému Rakušákovi, který neumí česky a kterýho propagujou jen sluníčkoví bezmozci? Mám nasdílet ty starý články z časopisu? Nebo ‚ty jsi v tom nejel, to oni‘?“ rozhorlil se Kamberský. „Šmarja, tobě vážně jeblo...“ nevěřícně konstatoval Kolář.

Slušněji Zemana nazvat neumím

Kamberský se k označení prezidenta prasetem vrátil ještě jednou, a to když reagoval na příspěvek uživatele Facebooku Václava Štěpaře, který napsal, že Kamberský dělá svoji práci dobře, neboť plní vize svého šéfa Andreje Babiše. Plnění Babišova zadání ale komentátor Lidových novin odmítá. „Nijak vám neupírám právo nazývati mne prasetem; leč s majitelem to nijak nesouvisí. Za čtvrt století v českých denících jsem vystřídal deset šéfredaktorů a cca sedm majitelů, na mém postoji k prezidentovi Miloši Zemanovi to nic nemění,“ ujistil Štěpaře. „Nazývat prezidenta prasetem je krajně trapné a nevhodné, s tím zcela souhlasím. Bohužel opravdu nemám korektní pojem pro jeho zcela promyšlené chování po ruce,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…