Tohle Janu Fischerovi přišlo draho. Sám si doplácí kampaň

07.02.2013 8:08

Jan Fischer má nesplacené účty za prezidentskou kampaň, která byla od počátku velmi nákladná. Původní favorit volby, který ovšem navzdory svým očekáváním a nadějím z předvolebních průzkumů nepostoupil z prvního kola, ještě neuhradil všechny náklady a na transparentním účtu už má jen necelých devět tisíc korun.

Tohle Janu Fischerovi přišlo draho. Sám si doplácí kampaň
Foto: hns
Popisek: Miloš Zeman a Jan Fischer

Podle deníku MF Dnes tak musel Fischer zatím poslední přiznané výdaje na kampaň platit ze svého. Na volební účet si proto poslal 350 tisíc korun, aby z nich následně uhradil lednové mzdy svých spolupracovníků, zbývající účty za volební klipy a další náklady.

Na jakou částku se nakonec celková výše nákladů kampaně vyšplhá, zatím není jasné. Fischer ještě čeká na zbylé faktury. Už teď je ale zřejmé, že v případě Jana Fischera šlo o jednu z vůbec nejdražších kampaní první přímé volby prezidenta. Už před prvním kolem podle médií utratil za svoji propagaci největší sumu.

Hořké zklamání

Fischer své kandidatuře obětoval kromě peněz také lukrativní a prestižní post viceprezidenta Evropské banky pro obnovu a rozvoj v Londýně. Ačkoli si byl jistý svým postupem do druhého kola, následovalo velké zklamání.

Po prohře nekomunikoval s novináři a vybíral si dovolenou. Pár dní poté v prohlášení rozeslaném médii nepřímo podpořil před druhým kolem Miloše Zemana (SPOZ), zatímco jeho protikandidáta Karla Schwarzenberga (TOP 09) ostře kritizoval, ačkoli před volbami dával najevo, že ze soupeřů je mu ministr zahraničí nejbližší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…