Tohle naštve 95 procent z vás. Šéf Reflexu se jasně zastal Klause

10.01.2013 11:01

Šéfredaktor magazínu Reflex Ivan Hamšík se v úvodníku postavil podle svých vlastních slov proti 95 procentům národa. Hájí zde totiž prezidentskou amnestii, která prý byla navzdory problematickým bodům spíše rozumná. A některé argumenty jejích odpůrců jsou velmi podivné - třeba když si stěžují, že byli z vězení propuštěni odsouzení lidé.

Tohle naštve 95 procent z vás. Šéf Reflexu se jasně zastal Klause
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

„Patří ke společenskému bontonu zastávat názor, že amnestie je zločin a Klaus gauner,“ píše šéfredaktor Reflexu. Ví prý, že s tímto názorem nebude téměř nikdo souhlasit, ale přesto je přesvědčen, že prezidentská amnestie je pozitivní skutek.

Úsměvný je prý už argument, že amnestie se dotkla trestně stíhaných gaunerů. Nikoho jiného se totiž z principu ani týkat nemůže. Velkou roli prý hraje i pokrytectví, skryté pod praporem korektnosti, doplněné antiromskou náladou ve společnosti.

Omilostnění obviněných, jejichž proces se táhne přes osm let, bylo nejspíš chybou. Ale jak jinak naznačit soudům a policii, že proces trvající přes deset let není normální? Argument, že průtahy jsou způsobeny obstrukcemi obviněných, je směšný. Podle šéfredaktora není normální, aby se lidská bytost dobrovolně domáhala uvěznění. Je jen na činných orgánech, aby si účastníky srovnaly a obstrukcím zamezily.

„Nenávist vůči Klausovi dosáhla takové míry, že kdyby prohlásil, že voda teče, milion Čechů podepíše internetovou petici na adrese vodastoji.cz,“ myslí si Hamšík. Je nepochybné, že na této konfrontační atmosféře má podíl i sám prezident, ale rozumným lidem by to nemělo zabránit uznat, že amnestie je velkorysá, mírná a pozitivní.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…