Tohle se asi Řekům líbit nebude. Německý server odhaluje plány Merkelové

01.08.2015 21:01

Server Spiegel Online informuje o tom, že chce kancléřka Angela Merkelová (CDU) usilovat o další volební období. Šéf sesterské strany CSU Horst Seehofer věří ve velký úspěch vládního uskupení.

Tohle se asi Řekům líbit nebude. Německý server odhaluje plány Merkelové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Německá kancléřka Angela Merkelová vládne Německu od roku 2005 a v roce 2017 se chce podle všeho pokusit nejvyšší vládní post v Berlíně obhájit. Pokud by se jí to podařilo, mohla by vládnout celých 16 let. Server však spekuluje o tom, zda by tato dáma vydržela na postu kancléřky až do konce dalšího volebního období.

„Šéf sesterské strany CSU Horst Seehofer projednával s CDU strategické otázky volební kampaně před několika týdny. Vytkl si za cíl volební zisk CDU/CSU v podobě absolutní většiny. Merkelová je však k tomuto cíli skeptická,“ píše server.

Celý text najdete zde

Kancléřka se dlouhodobě těší solidní podpoře vlastních obyvatel. V poslední době se však daří i německému ministrovi financí Wolfgangu Schäublemu, a to za poměrně tvrdý postoj vůči Řecku. V tomto jihoevropském státě jsou oba politici považováni téměř za ztělesnění zla. Angela Merkelová se dočkala dokonce zpodobnění s hákovým křížem na oděvu. Pokud se tedy znovu stane kancléřkou, Řekové nebudou mít velkou radost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…