Tohle už ženy nesmí, tohle se už nesmí říkat ve škole, takhle se oni chovají. Žena, která přijela z Holandska, podala svědectví o životě s muslimy

14.09.2015 12:21

Sobotní pražské demonstrace proti imigraci a islámu se zúčastnila i žena, která již více než dvacet let žije v Holandsku. Islamizace je tam prý tak viditelná, že považovala za důležité, poukázat na její aspekty i ve své domovské zemi.

Tohle už ženy nesmí, tohle se už nesmí říkat ve škole, takhle se oni chovají. Žena, která přijela z Holandska, podala svědectví o životě s muslimy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti islámu a uprchlíkům na Václavském náměstí

Rozhovor se zmiňovanou ženou vedla sama organizátorka sobotní demonstrace Lucie Hašková. Žena ve středním věku jí povyprávěla, že v některých okresech došla islamizace tak daleko, že tam mají oddělené přepážky pro muže a pro ženy. Muži i ženy jsou odděleni i při veřejném plavání. Pokud chtějí plavat společně, musí si připlatit.

Bez problémů se neobejde ani vyučování ve školách. Jeden její známý, profesor na gymnáziu, jí prý prozradil, že jeho kolegové – učitelé dějepisu, mají problém učit o holokaustu. Ve třídě je totiž příliš muslimských dětí, které během vyučování neumožní probírání této látky, neboť hlučí a protestují. „Holokaust je tabu, neboť, jak je známo, islám holokaust popírá. Upřímně řečeno, s tím souhlasí,“ vysvětlila žena.

Na základních školách prý také kupříkladu vypadlo z osnov tělocviku plavání, protože muslimské děti se odmítají svléknout do plavek. Holandské děti se tak musí učit plavat mimo vyučování v zájmových kroužcích. Žena popsala, že předseda muslimské obce rovněž klidně na obrazovku řekne ministryni pro integraci, že jí nepodá ruku, neboť je žena. „Domnívám se, že kdyby to bylo opačně, nastal by velký humbuk,“ dodává k tomu účastnice demonstrace proti islámu.

V České republice ji rozčiluje postoj některých mladých lidí. Ve vysílání ČT24 prý viděla mladou socioložku v tílku a minisukni, která prohlašovala, že by lidé měli být tolerantnější a že se bojí islámu jen proto, že ho neznají. Na to žena uvedla, že její známá, která si byla v létě zaběhat v parku v tričku a šortkách, se vrátila pořezaná na obličeji, rukách i nohách, protože ji napadli muslimští kluci se slovy, že ji naučí respektu k Alláhovi. „Tyto věci by takovou socioložku mohly přesvědčit,“ vysvětlila s úsměvem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …