Tolik kurev a facek jsme v politice nikdy nezažili, podotýká komentátor

22.09.2011 9:14

Jsme v pajzlu, píše komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov. Tolik urážek a útoků v nejvyšší politice tu dlouho nebylo, pokud vůbec někdy.

Tolik kurev a facek jsme v politice nikdy nezažili, podotýká komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus u řečnického pultu ve sněmovně

"Tolik kurev a facek se mezi politiky na poměrně malém prostoru a v krátkém čase ještě nikdy nesešlo," konstatuje Mitrofanov. Nejdříve o lehkých děvách mluvil sociálnědemokratický poslanec Jiří Krátký, když nechtěl jednat do noci.

"Já bych vás chtěl poprosit, kolegové z koalice, nechte ty noční hodiny těm dvěma nejstarším řemeslům a dejte pokoj s těmito věcmi. Kdo dělá v noci - kurvy a zloději," řekl konkrétně Krátký. Výrazy hodné vytečkování se nevysílají ani v televizi, natož aby se vyskytovaly v nejvyšší politice.

"Krátký ukázal, že se nesnaží hlídat ústa, ani když mluví jako volený zástupce. Teď mu hrozí nějakých deset tisíc pokuty. Právem. Za hloupost se platí," podotýká Mitrofanov.

Pokutu by měl zaplatit i David Rath za to, že urazil ministra financí Miroslava Kalouska. Vyhýbá se jí ovšem, seč může, a vypadá to, že mu to i vyjde, jelikož na vymáhání pokut nemá sněmovna páky.

Kurvy pak doprovázejí facky

Kultura ve sněmovně klesla i kvůli jiným zákonodárcům. Poslanec Věcí veřejných Michal Babák například naznačil, že jeho bývalá spolustranice Kristýna Kočí chtěla ve sněmovně spát téměř s každým. Ta by se nejraději bránila fyzicky. "Na Babákovy plky odpověděla, že kdyby nebyla poslankyně, tak by tomuto finančnímu kouzelníkovi nafackovala," připomněl Mitrofanov.

To je výjimečná zdrženlivost a úcta k mandátu. "Chválím ji, byť podmíněně, jen proto, že jiný ústavní činitel se s fackováním - rovněž včera, a co čert nechtěl, zase u Sněmovny - vůbec nepáral," podotkl komentátor. "Miroslav Kalousek prohlásil, že mladíkovi, který na něj sprostě pokřikoval, vrazil pár výchovných facek. První místopředseda konzervativní strany a strážce státní pokladny neunesl voličovy nadávky, podobné těm, jimiž se veřejně častují politici... Jsme v pajzlu, milí spolutruchlící."

Čtěte:

Jen kurvy a zloději pracují v noci, nadával poslanec ČSSD vládě

Před Kočí poslanci utíkali. Chtěla spát se všemi, rozpovídal se Babák

Rath ne a ne zaplatit pokutu za urážku Kalouska. Sněmovna neví, co s tím

Kalousek profackoval mladíka, který ho urážel. Šlo prý o výchovný zákrok

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…