Tomáš Halík se ve Washingtonu dočkal dalšího velkého ocenění

04.12.2015 10:55

Profesor Tomáš Halík se dočkal dalšího uznání. Po Templetonově ceně, jež je považována za obdobu Nobelovy ceny v duchovní oblasti, se teolog stal viceprezidentem Rady pro výzkum hodnot a filozofie ve Washingtonu. Informují o tom páteční Lidové noviny.

Tomáš Halík se ve Washingtonu dočkal dalšího velkého ocenění
Foto: David Hora
Popisek: Tomáš Halík na přednášce v Písku

„Profesor Univerzity Karlovy byl včera jmenován viceprezidentem Rady pro výzkum hodnot a filozofie ve Washingtonu. Jde o instituci, která přes 40 let sdružuje světové filozofy a vědce ve společenskovědních oborech,“ píše deník.

Smyslem tohoto společenství je přispívat k překonávání různých rozporů ve světě. Cílem je rozšířit mír na planetě všude tam, kde je to je jen trochu možné. V roce 2018 bude Rada pořádat světový kongres filosofie v Pekingu.

Stojí za připomenutí, že Halík je autorem řady knih přeložených do 12 světových jazyků a jeho práci sledují lidé pocházející z České republiky, ale také ze Spojených států, Kanady, Itálie, Pákistánu či Jihoafrické republiky. Templetonovu cenu Halík dostal za boj proti komunismu, ale také za vedení dialogu ve společnosti, a to i s lidmi, kteří se hlásí k jiné než křesťanské víře nebo se nehlásí k žádné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…