Topkaři si pozvali do Sněmovny faráře. Měl jim očistit kanceláře po KSČM

12.11.2021 8:53 | Ze sítí

Ve středu odpoledne zavítal do Poslanecké sněmovny kněz. Pozvali si ho poslanci TOP 09, kteří převzali kanceláře po klubu KSČM a v rámci tlusté čáry chtěli své pracoviště řádně vysvětit. Někteří se nad tím pozastavují a kladou všetečné dotazy, zda podobná duchovní očista proběhla i na pracovišti jejich bývalého kolegy Dominika Feriho.

Topkaři si pozvali do Sněmovny faráře. Měl jim očistit kanceláře po KSČM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek v objetí s Markétou Pekarovou Adamovou

„Po fyzickém úklidu poslaneckých kanceláří, které jsme převzali po KSČM, přišel na řadu také úklid duchovní,“ ohlásil na sociální síti předseda poslanecké frakce Jan Jakob.

Pro Seznam Zprávy pak vysvětlil, že je třeba i v duchovní rovině udělat tlustou čáru za působením komunistů v české politice. Vysvěcení je vhodnou formou takové očisty. „Kanceláře jsme nechali vysvětit, abychom i v duchovní rovině udělali tlustou čáru za působením komunistů v Poslanecké sněmovně. Komunistická ideologie je zrůdná a bohužel na její vrub doplatily miliony lidí životem,“ dodal.

Akci zorganizoval nový poslanec a starosta obce Votice Jiří Slavík, který pozval tamního faráře Piotra Henryka Adamczyka.

Po jiných stranách, třeba po ODS, by podle poslance Jakoba rituální očista potřeba nebyla.

 

 

Bývalé poslance KSČM duchovní terapie v jejich bývalých pracovnách pobavila. „Kolik svěcené vody použili na dezinfekci kanceláře, kterou obýval poslanec Feri z jejich TOP 09,“ ptal se exposlanec Leo Luzar.

Ten poté vážněji dodal: „Začíná to svěcením, potom odpustky a končí desátky. A to už občané zažili v minulosti, a dokonce mnohdy od stejných lidi, jen tehdy byli u KDU-ČSL, než převlékli kabáty. To se ale určitě svědomitě vyzpovídali, aby se zbavili hříchu zrady.“

Kromě úklidu duchovního topkaři v kancelářích vygruntovali i fyzicky. Nový poslanec Ondřej Kolář se pochlubil, že v šuplíku po komunistickém poslanci našel zapadlou navštívenku čínského velvyslance.

 

 

Střídání u moci na český způsob je ale ještě poklidné oproti dění u sousedů. Tam premiér Igor Matovič postoval s posměšnými komentáři na sociální sítě fotografie pokladů, které po předchůdci Peteru Pellegrinim objevil v nočním stolku premiérské ložnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…