Topkařský starosta, syn neziskovkáře Koláře, vyhlásil v Praze klimatické ohrožení. Zapojí i studenty

15.06.2019 11:59

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) varuje, že musíme najít cestu, jak se vyrovnat s klimatickými změnami. Ty prý totiž dopadají na Prahu 6. Rozhodl se proto vyhlásit stav klimatického ohrožení. Co to přesně bude znamenat? Nahlédněte.

Topkařský starosta, syn neziskovkáře Koláře, vyhlásil v Praze klimatické ohrožení. Zapojí i studenty
Foto: TOP 09
Popisek: Poslanec Ondřej Kolář

Městská část prý již v roce 2017 rozhodla o tom, že je třeba postarat se o méně časté sekání trávy, aby byla vyšší, o zelené střechy a o lepší hospodaření s vodou, o rozmístění mlhovišť, výběr míst pro elektrostanice pro elektromobily a zákaz jednorázových plastů na akcích pořádaných Prahou 6.

Na přípravě těchto opatření podle Koláře Praha 6 spolupracovala a spolupracuje s vysokými školami a s jejich studenty, čehož si mladí lidé váží.

„Klimatické ohrožení říká ano, vnímáme problém a tady na něj máme řešení. Proto ohrožení, které je naštěstí teprve předstupněm nouze, do které se doufám nedostaneme,“ uvedl Kolář. Ten je synem bývalého diplomata a později aktivisty neziskového sektoru Petra Koláře, spojeného například s think tankem Evropské hodnoty, nebo s aktivitami generála Petra Pavla.

Oldřich Kužílek zvolený na Praze 6 za hnutí STAN snahu starosty a dalších kolegů ocenil. „Jednotlivá opatření jako vodní prvky, rozvoj elektromobility, omezení energetické spotřeby nebo omezení plastů rádi podporujeme. Nechceme, aby šlo o módní hurákampaň, proto se zaměříme na prakticky proveditelná opatření, která ihned zlepší život občanů i dlouhodobě sníží negativní vlivy činnosti samosprávy na životní prostředí,“ poznamenal k usnesení zastupitelstva Kužílek, předseda výboru pro participaci.

Krok zastupitelstva přivítali také členové Pirátů, ANO, ODS a KDU-ČSL i Zelených.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…