Topol má narozeniny, od Kalouska dorazila mimořádná gratulace. Co popřát?

15.05.2021 13:07

Bývalý premiér a někdejší předseda ODS Mirek Topolánek dnes slaví 65. narozeniny. Mezi gratulanty nechybí ani jeho dobrý přítel Miroslav Kalousek (TOP 09). Ve svém blahopřání mu na základě jeho bohaté politické kariéry děkoval, že „pro Česko udělal víc, než si mnozí dokáží představit a hlavně připustit“.

Topol má narozeniny, od Kalouska dorazila mimořádná gratulace. Co popřát?
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mirek Topolánek

Oba zkušení politici se již léta vzájemně podporují. To, že spolu udržují velmi dobré vztahy, už několikrát předvedli například v Topol Show, kde na sebe prozradili nejrůznější pikantnosti a ukázali, že holdují podobnému humoru.

Kalousek, který je bezesporu jedním z nejvýraznějších českých politiků poslední doby, v médiích o Topolánkovi opakovaně prohlašoval, že byl nejen dobrý premiér, ale i respektovaný předseda Rady Evropské unie. Topolánek zase v souvislosti s Kalouskovým odchodem ze Sněmovny prohlásil, že by se mu líbil jako další premiér či prezident.

Podle Kalouska byl Topolánek pro Českou republiku obrovským přínosem. To ostatně vyzdvihl i ve svém dnešním přání, které sdílel na svém twitterovém účtu k příležitosti jeho půlkulatých 65. narozenin.

„Šedesáti pěti let se dnes dožívá Mirek Topolánek. Chlap s velkým srdcem, který toho pro Českou republiku udělal víc, než si mnozí dokáží představit a hlavně připustit,“ píše Kalousek a připojuje poděkování: „Já mu za to upřímně děkuji a do dalších let přeji hodně sil, zdraví a úsměvů.“

Oslavenec ve své reakci neskrýval dojetí: „Díky, bratře. Se rozpláču,“ odpověděl Topolánek v následné diskusi, kde se však strhla mela sympatizantů s Kalouskovými slovy a jejich odpůrců.

Mirek Topolánek se narodil se 15. května 1956 ve Vsetíně. Vystudoval na strojní fakultě Vysokého učení technického v Brně. Je podruhé ženatý. Z prvního manželství má dvě dcery a syna, z druhého má syna.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Po studiích pracoval v energetice. Do politiky se zapojil v roce 1989 v Občanském fóru, v roce 1994 pak vstoupil do ODS. Mezi lety 2002 až 2010 byl předsedou strany.

V letech 1996 až 2004 byl senátorem a v letech 2006 až 2009 poslancem. Od srpna 2006 do května 2009 byl premiérem. Jeho vláda byla první, které poslanci v březnu 2009 vyjádřili nedůvěru.

V roce 2010 se z vrcholné politiky stáhl a v roce 2015 vystoupil z ODS. Poté působil například jako předseda výkonné rady Teplárenského sdružení ČR, předseda dozorčí rady Elektrárny Opatovice a manažer slovenského přepravce plynu Eustream.

V roce 2018 kandidoval na prezidenta. Boj o Hrad ale nevyhrál a skončil na šestém místě se ziskem 221 689 hlasů (4,30 %).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…