Topolánek si prý telefonoval s prezidentem Zemanem. A zrodil se nový bonmot

11.01.2018 17:20

První kolo přímé volby prezidenta prakticky buší na dveře. Do otevření volebních místností nezbývá ani dvacet čtyři hodin. Je si toho vědom i prezidentský kandidát Mirek Topolánek, který vyrukoval se speciálním telefonickým rozhovorem. Popovídal si s „prezidentem Zemanem“.

Topolánek si prý telefonoval s prezidentem Zemanem. A zrodil se nový bonmot
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mirek Topolánek

Ani ne za dvacet čtyři hodin půjdou voliči podruhé v dějinách k přímé volbě prezidenta. Před pěti lety volby vyhrál Miloš Zeman. Jak to bude tentokrát? Vyhraje znovu? Jeho protikandidáti mu rozhodně opětovnou cestu na Hrad neulehčí. Osm mužů mu ji hodlá maximálně zkomplikovat a v nejlepším případě ho z Hradu zcela vystrnadit.

Prezidentem se chce stát i někdejší premiér za ODS, který těsně před prvním kolem vyrukoval se zvláštním videem, na němž si telefonuje „se dvěma českými prezidenty, Václavem Klausem a Milošem Zemanem“. Ve skutečnosti šlo o vtip. Topolánek na videu uveřejněném na sociální síti Twitter hovořil s imitátorem, který hlasy Klause a Zemana napodoboval. Světlo světa spatřil nový bonmot zemanovského střihu.

Topolánek se na videu obou českých prezidentů zeptal, co by mu poradili před prvním kolem prezidentské volby.

Klaus se ohradil, že nechápe, proč volá Topolánek právě jemu, protože v Institutu Václava Klause se prý teď řeší zajímavější věci. „Ale pamatujte si, že mi Nemarťani říkáme, že mnohem jednodušší je přijít než odejít, že Miloši,“ prohlásil napodobitel Václava Klause jeho nezaměnitelným stylem. Podobně to dopadlo i s radou Miloše Zemana. „No tak podívej se Mirku, mám pro tebe jednu radu a jeden bonmot. Rada zní: bacha na korunovační klenoty. A rozloučím se bonmotem: ať je září nebo leden, Miloš Zeman je jenom jeden.“

Prezidentský kandidát poděkoval, byť si neodpustil poznámku, že mu rady obou pánů příliš nepomohly. Oběma pánům slíbil jednu věc. Až bude prezidentem on, oba své předchůdce prý pozve na Hrad.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…