Topolánek varoval na kongresu: ODS se řítí na pokraj volitelnosti

03.11.2012 13:08

Bývalý předseda vlády Mirek Topolánek se podle svých slov nemůže zbavit odpovědnosti za vývoj ODS. Strana se viditelně řítí k hraně volitelnosti a hledá zástupné důvody problémů místo definice těch skutečných. Navíc je úplně jedno, jakého bude mít ODS předsedu, protože partaj zapomněla, že nejdůležitější je volič.

Topolánek varoval na kongresu: ODS se řítí na pokraj volitelnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý předseda ODS Mirek Topolánek

Podle Mirka Topolánka by bylo neslušné, kdyby se jako bývalý předseda ODS zbavil odpovědnosti za další vývoj a stav strany. „Má ta strana ještě IČO? Ptal jsem se sebe, když jsem jel do Brna,“ zmínil Topolánek s tím, že je to oprávněná obava, víc než vtípek. Strana totiž radši identifikuje viníky, než pravé problémy. Strana se místo řešení spíše semkne a dál mlčí.

Topolánek zdůraznil, že se ODS řítí na pokraj volitelnosti. „Tři, dva, jedna… bum,“ prohlásil s tím, že pokud se strana dostane na tuto hranici, nevyhnutelně vymře.  

Pomalé řešení chyb jako nyní vidí v ODS, vede k nárazům na ledovec jako u Titanicu. „To, že poločas rozpadu měla ODS geneticky od svého vzniku a někteří na tom ještě pracovali, by nás, kteří nesou odpovědnost, nemělo omlouvat,“ dodal.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Příčinou tak je eroze důvěryhodnosti. „Pokud ji ODS nezíská, nepomůže ani výměna vedení,“ míní.

K záchraně občanských demokratů nepomůže ani prezident Klaus, do kterého si Topolánek rýpnul. Prezident totiž nemůže být spasitelem ODS, protože je současí problému. „Silnou a jednotnou ODS by Klausův ceremoniář a kladeč věnců neohrozil.“

Strana zapomněla, že volič je vším

Strana podle expředsedy Rady Evropské unie zapomněla, že vším je volič. ODS je na tom teď hůř, než strana bez idejí a voličů. „ODS nemá voliče, je to dnes malá strana… budíček,“ dodal Topolánek.

Variantě, že Nečas pojede dál jako doteď, a značka ODS tak nepřežije, dává 50 procent. Ale jsou to jen rady politického důchodce, které asi zůstanou nevyslyšeny, dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…