Topolánkův sepisovatel Schmarcz: Ištvanova akce byl puč, nazývejme to pravým jménem. A konečně vyvoďme důsledky

25.08.2020 19:40 | Zprávy

Info zveřejnilo komentář Martina Schmarcze, bývalého autora projevů premiéra Topolánka. Nečas byl nedávno soudem zbaven obvinění, a proto komentátor připomenul dobu policejního puče. „Pro mě za mě mohl Nečas klidně padnout a já bych za něj neuronil slzu. Ale zde na půl roku padla demokracie a ta si zaslouží, aby se pro ni truchlilo. Nebo ještě lépe – aby byla bráněna, aby byl puč nazván pučem a aby konečně z této okolnosti byly vyvozeny důsledky,“ myslí si Schmarcz. Neobstojí prý žádný argument fanoušků Ištvana a Šlachty.

Topolánkův sepisovatel Schmarcz: Ištvanova akce byl puč, nazývejme to pravým jménem. A konečně vyvoďme důsledky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová s manželem

Na stránkách Info.cz vyšel komentář Martina Schmarcze. Ten okomentoval policejní zásah na Úřadu vlády v roce 2013, který vyústil v rezignaci vlády. Expremiér Petr Nečas spolu s manželkou Janou Nečasovou byl v minulém týdnu zproštěn obžaloby v kauze s politickými trafikami.

Podle Schmarcze se jednalo o puč, ačkoliv s tím někteří odpůrci nesouhlasí. „Jenže neústavní změna vlády je prostě pučem z definice. Na tom nic nemění, co tehdejší premiér provedl, či neprovedl a co si zasloužil, nebo nezasloužil,“ poznamenal komentátor. Obhájci puče se údajně odvolávají na tvrzení, že Nečas nakonec rezignoval sám. Dále se prý zaklínají tím, že Jana Nečasová, tehdejší ředitelka kabinetu Nečase, je souzena za nezdanění kabelek a úkolování tajné služby.

Celý komentář ZDE:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…