Toto by si měla přečíst Merkelová. Její „chudáci uprchlíci“ se zase předvedli

04.05.2017 7:12

V německých městech Bochum a Kassel se včera konalo soudní přelíčení s migranty, kteří jsou obvinění ze znásilnění a ublížení na zdraví. V obou případech se svými oběťmi zacházeli více než brutálně.

Toto by si měla přečíst Merkelová. Její „chudáci uprchlíci“ se zase předvedli
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Migranté se navzájem učí francouzsky

Až do včerejška spolu Bochum a sto osmdesát kilometrů vzdálený Kassel neměly pravděpodobně nic společného. To se změnilo konáním soudního přelíčení se dvěma migranty. V Bochumi po několika dnech stanul před soudem dvaatřicetiletý žadatel o azyl z Iráku Zijad K., který v loňském roce v rozmezí několika týdnů znásilnil dvě čínské studentky. Jedna z nich přicestovala z Pekingu, aby o děsuplných zkušenostech podala výpověď.

Ačkoli právník jednadvacetileté dívky požadoval, aby se jeho klientka nemusela k prožitému traumatu vyjadřovat před veřejnosti, ona sama promluvit chtěla. „Není nutné, aby musela veřejnost opustit sál. Budu mluvit do té doby, dokud budu moci,“ uvedla podle deníku Bild čínská studentka. „Krátce před znásilněním jsem byla na nákupech se svojí kamarádkou. Když jsem se vracela domů, poslouchala jsem hudbu. Najednou mě zezadu přepadl jakýsi muž.“

Vystrašenou dívku poté násilník odvlekl do blízkého lesíka. „Tam mi na krk nasadil smyčku a utáhl ji. Vedle toho mě ještě něčím praštil do hlavy. Měla jsem závrať a viděla jsem černě. Vůbec jsem nemohla dýchat. V tu chvíli mi proběhlo hlavou, že musím zemřít tak daleko od domova. Poté mně strčil ruku do kalhot a znásilnil mě,“ vypověděla před soudem drobná čínská dívka, které se poté podařilo násilníkovi vysmeknout a poslat SMS své kamarádce.

Přestože jsou důkazy proti iráckému migrantovi nezpochybnitelné, stále odmítá přiznat vinu. I přes konstatování soudu, že přiznání může mít pozitivní vliv na konečný rozsudek, Iráčan před soudem mlčí. V příštích dnech soudní líčení pokračuje a viníkovi hrozí až patnáct let odnětí svobody. Vysoký trest může očekávat také dvaadvacetiletý nigerijský migrant, který se včera před soudem v Kasselu zodpovídal hned ze dvou znásilnění.

Původně byl obviněn ze znásilnění šestnáctileté dívky v květnu 2015 a kvůli tomuto trestnému činu také stanul před soudem. V průběhu procesu se však ukázalo, že s největší pravděpodobností loni v létě znásilnil také osmadvacetiletou ženu. Ta jej identifikovala, ale africký migrant své provinění popírá. Její výpovědi však příliš nenahrává fakt, že měla v té době v krvi 1,5 promile alkoholu a není si schopna všechny podrobnosti vybavit.

Ke znásilnění tehdy šestnáctileté dívky se nicméně Afričan přiznává a svůj čin vysvětluje přemírou vypitého alkoholu a užitím drog. „Nemohl jsem se ovládnout,“ uvedl mladík, který měl tehdy šestnáctiletou dívku obtěžovat před hudebním klubem. Podle její výpovědi ji migrant políbil a strčil jí prsty do pochvy. Jak zaznělo včera před soudem, dívka se bránila a kopla násilníka mezi nohy. Teprve poté ji pustil. 


 

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …