Toto nepřehlédněte: Třaskavá korespondence mezi senátorem Regecem a Šimonem Pánkem

07.10.2015 21:01

Senátor Jozef Regec se pustil do křížku s neziskovou organizací Člověk v tísni, když zjistil, že si tato organizace klade za cíl také monitorovat výroky v uprchlické krizi. Proč k tomu má docházet, když se politik má zodpovídat především voličům, kteří ho zvolili. Ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek vysvětloval, že je třeba vyvracet především mýty o uprchlících za pomocí faktů, aby se dalo bojovat proti nesmyslně rostoucí nenávisti především vůči muslimům.

Toto nepřehlédněte: Třaskavá korespondence mezi senátorem Regecem a Šimonem Pánkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jozef Regec

Josef Regec se stal členem horní komory Parlamentu v roce 2010, kdy byl jako nestraník zvolen s podporou ČSSD. Vzhledem k tomu, že byl zvolen v řádných volbách a zodpovídá se svým voličům, nechápe, proč společnost Člověk v tísni od října letošního roku sleduje vyjadřování politiků o uprchlické krizi.

„Domnívám se, že pokud již chcete nějak zasahovat do politiky, bylo by mnohem užitečnější a efektivnější, abyste se soustředil na zjišťování příčin, proč se uprchlíci z Blízkého východu a Afriky ocitají v Evropě, kdo zajišťuje jejich přesun, které organizace se na tomto nezákonném procesu podílejí, ale zejména kdo způsobuje války ve světě, komu jsou užitečné, kdo parazituje na cizím neštěstí, ale od jiných žádá, aby příčiny jeho chování na své náklady odstranil,“ tato slova zazněla v dopise zaslaném senátorem Člověku v tísni. Senátor si vyhradil právo zveřejnit komunikaci s neziskovou organizací a skutečně tak učinil na sociální síti Facebook.

Jozef Regec

  • PRO
  • Strana PRO Jihomoravský kraj
  • zastupitel městyse

Šimon Pánek sledování politiků hájí: Chceme vyvracet mýty

Ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek ale považuje monitoring výroků politiků o uprchlické krizi za potřebný. Slibuje navíc, že bude transparentní. Výstupy ze sledování totiž budou snadno dohledatelné na stránce www.faktus.info. Cílem projektu je především vyvracet mýty a lži, které jsou nejčastěji spojovány právě s uprchlíky, především s muslimy. Nejlépe se přitom s manipulací veřejností bojuje za pomoci faktů a přesně to si Člověk v tísni klade za cíl.

„Věříme, že si jako senátor nepřejete, abyste byl spojován s nenávistnými, rasistickými či xenofobními výroky. Pokud se však stane, že se takových výroků dopustíte, budeme nuceni je publikovat a veřejně vyvracet,“ odepsal Pánek senátorovi. Ten ale rovnou vzkázal, že podobná slova lze považovat za zastrašování, pakliže Člověk v tísni nebude pracovat skutečně zodpovědně.

Ačkoli podle vlastních slov fandí Regec práci Člověka v tísni, tento konkrétní projekt se mu nepozdává a dává to jasně najevo.

Dopis Šimona Pánka senátorovi Josefu Regecovi

Odpověď senátora Josefa Regece Člověku v tísni


(Zdroj: Facebook Jozefa Regece)


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…