Toto si Zeman nepřečte rád. Opravdu ne

24.11.2014 10:25

Prezident Miloš Zeman nepřestává plnit stránky českých médií. Velký prostor mu věnuje i časopis Týden, který ve svém nejnovějším vydání přináší pohledy do prezidentovy hlavy a duše.

Toto si Zeman nepřečte rád. Opravdu ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Anketa

Je konec roku 2014. Koho chcete za prezidenta v roce 2018, kdy bude příští volba hlavy státu?

hlasovalo: 46512 lidí

„Když se na Miloše Zemana podíváte v průběhu posledních dvaceti let, tak je tam velká proměna z člověka, který byl zábavný, vtipný, nápaditý. Dnes je trapný a oplzlý. Je to pravý opak člověka, kterého jsme znali,“ myslí si psycholog Jeroným Klimeš. Sám se přiklání k tomu, že prezident Zeman je rozložená osobnost. Ale je prý otázkou, zda to dělá pití, nebo stařecká demence. Na dálku se to údajně určit nedá.

Další z oslovených psychologů Petr Moos zdůrazňuje mentalitu „čtvrté cenové“, která souvisí s životním stylem hlavy státu: „Vyvíjí se struktura jeho osobnosti. Pokud jíte denně bůček a pijete, tak se to podepíše na takzvaném osobnostním stylu, který se rozvolňuje, stírají a posunují se hranice, chováte se vyloženě nevhodně,“ uvádí Moos. Podle něj by Miloš Zeman svými názory určitě rozděloval společnost již dříve, ale způsob, jakým to dělá nyní, posunuje hranice toho, čemu se říká dobrý vkus. „Myslím si, že jsou situace, které pod kontrolou nemá. V zásadě ví, co dělá, ale způsob, kterým to dělá, se vymyká jeho kontrole,“ konstatuje psycholog.

Kritika Zemana je uměle vyvolané divadlo, nepřeceňujme to

Časopis Týden dal prostor i příznivcům a odpůrcům české hlavy státu. Prezidentův dlouholetý přítel a senátor za ČSSD Zdeněk Škromach považuje kritiku prezidenta Zemana za uměle vyvolané divadlo, zejména ze strany TOP 09. „Když sleduju dění na internetu a podobně, tak mnozí prezidentovi kritici používají velice extenzivní vyjadřování vůči jeho osobě. Nechápu, jak někdo může po druhém žádat slušnost, když oni sami se slušně nechovají,“ diví se Škromach.

Hlasitost protestů by moc nepřeceňoval ani politolog Doležal. „Je to stejné jako s hnutí Děkujeme, odejděte! v roce 1999 – vypadalo to, že je celý národ na nohou, a během tří neděl z toho nebylo nic. Je zde spousta lidí, kteří se Zemanovi postavili na odpor, ale rozhodně to není celý národ,“ uvádí Doležal.

 To, co předvádějí na Hradě, to je hrůza hrůz

Zpovzdálí to vše sleduje Miroslav Šlouf, jeden z architektů Zemanovy polistopadové kariéry. Ten zřejmě nemůže Zemanovi zapomenout, že se od něho distancoval v čase prezidentských voleb. Již dříve prohlásil, že Miloše Zemana už volit nebude a že je zklamaný. Nyní časopisu Týden řekl naštvaně do sluchátka: „Nejsem tam a nechci být. Dokonce se odmítán s nimi bavit, protože to, co provádějí, je hrůza hrůz!“ Za pár týdnů by navíc měl vydat knihu s názvem „Jak se dobývá Hrad“, kde zřejmě v kritice Miloše Zemana bude pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…