Trápení Babiše nekončí. „Čapák“ jde k doplnění policii

31.08.2021 11:15

Kauza Čapí hnízdo se vrací policistům, kteří mají doplnit vyšetřování. Státní zástupce Jaroslav Šaroch jim vrátil spis k doplnění.

Trápení Babiše nekončí. „Čapák“ jde k doplnění policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil farmu Čapí hnízdo za účasti Andreje Babiše. Při této příležitosti pokřtil samce klokana rudokrkého jménem Bimbo

Jedná se o případ, ve kterém je vyšetřován předseda vlády Andrej Babiš. Proti němu bylo vzneseno obvinění a nyní se státní zástupce Šaroch rozhodoval, zda podá obžalobu a případ půjde před soud.

„Dozorový státní zástupce ve věci v mediálním prostoru označované jako ‚kauza Čapí hnízdo‘ rozhodl dnešního dne o vrácení věci policejnímu orgánu k doplnění vyšetřování. Důvodem pro vrácení věci policejnímu orgánu jsou zejména nové informace, které se objevily po ukončení vyšetřování a předložení spisového materiálu státnímu zástupci,“ uvedl tiskový mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Policisté mají doplnit důkazy do poloviny září, pak se státní zástupce rozhodne, zda podá obžalobu.

Podle mluvčího mohou být některé nově zjištěné skutečnosti pro věc relevantní, a proto je třeba, aby se s nimi vypořádali vyšetřovatelé.

„Státní zástupce i v průběhu zpracování věci vyhodnocoval veškerá nová zjištění, které vyplývala jak z podání obhajoby, tak z informací, které se objevily ve veřejných sdělovacích prostředcích a dospěl k závěru, že některé informace mohou být pro další postup ve věci relevantní a je namístě se jimi blíže zabývat,“ uvedl Cimbala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …