Třetí říše, Posselt. Okamura nařkl Fialu ze zrady. Skrytý plán

12.01.2022 12:15

Vlastizrada. To bylo ústřední slovo projevu Tomia Okamury, když hodnotil programové prohlášení Fialovy vlády. Těžko se prý volí jiná slova v situaci, kdy vláda překonává všechny myslitelné rekordy v servilitě Bruselu a ochotně splňuje naprosto vše, co se jí diktuje. A těžko se podle Okamury v této souvislosti zapomíná na minulost Petra Fialy spojenou s Berndem Posseltem a panevropským hnutím, hlásícím se otevřeně k likvidaci národní identity.

Třetí říše, Posselt. Okamura nařkl Fialu ze zrady. Skrytý plán
Foto: Repro PSP
Popisek: Tomio Okamura

„Tato vláda zatím nenabídla žádné konkrétní řešení,“ začal zhurta Tomio Okamura. Koalice podle něj už rok říká, jak je připravena vládnout, ale skutek utek.

Anketa

Má Viktor Orbán vaše sympatie?

98%
1%
hlasovalo: 37434 lidí

Dalším důvodem, proč vláda nemůže dostat důvěru SPD, je ideologie osekávání české svrchovanosti a podřízenost Bruselu a Washingtonu, které bylo vtěleno i do vládního prohlášení. „Je třeba říci, že tak lokajský vztah má jen málokterá vláda,“ upozornil Okamura.

Chování vlády vzbuzuje podle Okamury zcela vážnou otázku, jak hluboko do bruselské zadní části se vůbec dá zalézt. „Ta vláda už se cpe zřejmě až do krku,“ má dojem.

„Nová vláda zastává to úplně nejhorší, co Brusel prosazuje,“ zhodnotil předseda SPD. Energetická diktatura ve prospěch vybraných firem, tlak na federalizaci EU a zbavení alespoň formálních zbytků suverenity, nebo šílený plán na likvidaci evropské kultury, spojený s migrací kulturně nepřátleských osob.

„Tato vláda je esencí vlastizrady,“ udeřil natvrdo Okamura, až Marian Jurečka za ním vzhlédl od mobilu. Předseda SPD citoval trestný čin zneužití zastupování (§ 315 trestního zákoníku) státu a mezinárodní organizace, hovořící o zneužití pravomoci k úmyslu zničení samostatnosti České republiky.

Připomněl Fialovy společné fotky s „nepřítelem národních zájmů ČR“ Berndtem Posseltem a jeho vizi Panevropy, federace, kde již není prostor pro národní státy. Pak citoval od hraběte Kalergiho, který má sochu v Bruselu.

„Současná etapa demokracie je pouze mezidobí mezi dvěma velkými aristokratickými epochami. Feudální aristokracií meče a sociální aristokracií ducha,“ citoval. Toto podporuje Petr Fiala a jsou to touhy všech probruselských elit, které ve skutečnosti odmítají demokracii.

„Referendum, toto slovo v programovém prohlášení Fialovy vlády nenajdete. Najdete tam cíl vyhlásit národního ptáka, cíl prosadit účinnější cenzuru na internetu, ale větší demokracie a spravedlnost tuto vládu evidentně nezajímá,“ dodal Okamura za káravých pohledů vicepremiérů Jurečky a Rakušana.

Jaroslav Bašta, chartista a politický vězeň, poslanec SPD, prý dnes nestačí zírat, kam to dnešní pseudodemokraté dotáhli. „Omezují se svobody, cenzura, šikanování, tam to směřujete,“ otočil se přímo na vládní lavici. Největší ostudou je ale Markéta Pekarová Adamová na sněmovním umpiru.

„Je to hnus, co taky předvádíte, jak se chováte,“ zvýšil hlas předseda SPD. Pak se provokativně zeptal ministrů, co dělali, když Jaroslav Bašta seděl ve vězení. Z míst, kde seděl Jan Lipavský, zaznělo doznání, že tahal kačera. „Ano, to je ostuda,“ poznamenal Okamura směrem k vládnímu juniorovi.

Rozebírat minulost ministrů by podle Okamury nebylo hezké povídání, stejně jako finanční pozadí vládního hnutí STAN. Raději se ale chce věnovat věcným otázkám.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Zmínil postoj vlády ke kovidové pandemii, stejně jako nadšený přístup premiéra Fialy ke Green Dealu, který hodnotí jako příležitost. „Toto je ta servilita vůči Bruselu,“ obrátil se na Petra Fialu, který si mezitím v klidu povídal s Vítem Rakušanem. Vláda je podle něj plně odpovědná za zdražování energií.

Výzva premiéra, abychom Green Deal využili, se ukázala v plné nahotě. „I po okupaci Československa tu byli lidé, kteří uvažovali fialovsky. Že třetí říše je realita a pojďme ji využít. Ale to není správná cesta,“ obává se předseda SPD.

Brusel podle Okamury není dobrou příležitostí – pokud nenaplňujete definici vlastizrádce, pak z toho můžete těžit.

Zmínil také například formulaci vládního prohlášení o „cenové konkurenci pojišťoven“, které prý má znamenat (podle novináře, kterému to měl říci ministr Válek) zavedení dvojích zdravotnických standardů pro chudé a bohaté.

Drtivě rozebral plány vlády v oblasti energetiky, kde už píše o tom, že ceny se zvýší, ale bude usilovat o to, aby to nebylo skokové.

V oblasti boje s finančními úniky Okamurovi stačilo jen předčítat, co vláda napsala, a pak připomenout sponzora hnutí STAN Věslava Michalika, který se málem stal ministrem. „To vaše programový prohlášení, to jsem ještě nezažil,“ kroutil hlavou Okamura.

Sliby kompetentní státní správy a zajištění odbornosti jsou výsměchem v kontextu sociálního programu pro zkrachovalé pirátské exposlance, obsazující náměstkovská křesla na ministerstvech. „Ani voliči Pirátů už ty lidi nechtěli ve Sněmovně. A přesto, že jsou tak neúspěšní, pan Lipavský je flagrantní případ, a vy tady píšete něco o důvěryhodných osobnostech,“ nechápal. V tu chvíli Petr Fiala opustil vládní lavici.

Při Okamurově rozčilování, zda vláda chce ještě větší cenzuru na internetu (což vládní prohlášení poměrně otevřeně naznačuje), se Marian Jurečka pod respirátorem zjevně bavil, zatímco ministr vnitra Rakušan, jehož agendou to bude, zíral do mobilu. „To není legrace, to je šílený. A proto mluvím o vlastizradě,“ vrátil se Okamura k hlavnímu tématu svého projevu. Právě vlastizradu totiž podle něj můžeme od Fialovy vlády čekat ze všeho nejvíce.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …