Třetí světová válka do listopadu, ohromil Donald Trump

05.02.2024 8:34

Zatím to vypadá, že kandidátem republikánů na prezidenta USA bude Donald Trump. Bývalý prezident nedávno promluvil v televizi Fox News, kde se věnoval svým plánům po zvolení, například uzavření hranic a deportaci nelegálních migrantů. A řekl také, že do voleb je ještě dlouhá doba. Do té doby kvůli své nekompetentnosti může Biden ještě stihnout rozpoutat třetí světovou válku.

Třetí světová válka do listopadu, ohromil Donald Trump
Foto: FOX News
Popisek: Donald Trump v televizi FOX

Trump má za to, že republikánskou nominaci vyhraje s přehledem vzhledem k tomu, že zatím s přehledem vyhrál všechny státy. Zpochybnil, že by politicky nevyhranění a nezávislí byli proti Trumpovi. Míní, že také chtějí dobrou ekonomiku i bezpečné hranice, a připomenul, že takové hranice jako nyní USA nikdy neměly, tj. že přes ně proudí miliony lidí z Latinské Ameriky. Ohledně své protivnice Nikki Haleyové poznamenal, že největší šanci měla vyhrát ve státě New Hampshire, kde pro ni hlasovali i demokraté, a stejně o 13 % prohrála.

Anketa

Který diskusní pořad je nejlepší?

hlasovalo: 13019 lidí

Také poznamenal, že poznámka o tom, že bude diktátor, byla žertovná. Hodlá se zaměřit zejména na energetiku, kde svůj přístup popsal jako „kopej, zlato, kopej“, tedy podpora pro ropný a plynový průmysl. A na již zmíněnou ochranu hranic. Nelegální migranty hodlá deportovat. Při té příležitosti zmínil prezidenta Eisenhowera, který také deportoval nelegální migranty. „Když je vysadili u hranic, tak se vrátili. Když je vysadili 2000 mil od hranic, tak už se nevrátili,“ prohlásil Trump a dodal, že už se nemůže opakovat to, co se stalo v New Yorku, tedy že gang nelegálních migrantů zbije policisty.

Kromě toho se hodlá zaměřit i na obchodní soupeření s Čínou, stejně jako minule chce používat cla a sankce. Trump prohlásil, že se Si Ťin-pchingem vycházel skvěle, když byl v úřadu a že tehdy Čína Ameriku respektovala. Dostal otázku, zda by zasáhl, kdyby Čína napadla Tchaj-wan. Na to odmítl odpovědět s tím, že to by omezilo jeho vyjednávací možnosti. „O těhle věcech nemluvím, oni vědí, co dělám a za čím si stojím, a nebudeme mít problém,“ řekl ještě k Číně.

Třetí světová válka? Klidně do listopadu

Anketa

Funguje náš stát dobře? Jste spokojeni s úřady, zdravotnictvím, sociálními službami apod.?

1%
96%
hlasovalo: 32490 lidí
Vyjadřoval se také k Íránu a útoku na americkou základnu v Sýrii, poblíž hranic s Jordánem. Prohlásil, že když byl prezidentem, tak odvetný útok za zabití generála Solejmáního byl nahlášen a byl schválně cílen tak, aby nedošlo k poškození. Tedy že měl i respekt Íránu. Co se týče současné situace, Trump uvedl, že bude potřeba být mnohem tvrdší, aby se válka dále neprohlubovala, ale podle něho by Biden neměl říkat, co udělá. A poznamenal, že Biden stejně nerozhoduje, to dělá někdo jiný. U Íránu si je jist, že bude mít jaderné zbraně, což změní vyjednávání a za to viní Bidena.

Došlo i na téma výběru viceprezidenta. Bývalý prezident zmínil senátora Tima Scotta, nicméně kandidátů na tuto pozici je prý mnoho. Popřel ovšem, že by kontaktoval Roberta F. Kennedyho mladšího. Pokud jde o to, že kolem něho budou lidé, kteří ho budou chtít využívat, Trump má za to, že to se stává každému prezidentovi a argumentoval, že on na rozdíl od ostatních takové lidi vyhodil. Uvedl, že pod ním se Republikánská strana mění, prý ho hodlá podpořit i lídr senátních republikánů Mitch McConnel. Řekl, že může „flipnout“ (tedy dostat na svou stranu – pozn. red.) i tradičně demokratický New York nebo i jiné státy vzhledem k tomu, jak špatná je situace ohledně kriminality.

„Tahle země upadá, tento národ upadá a je to kvůli nekompetentním lidem, jako je Biden. Kdo chce otevřené hranice? Kdo chce vysoké úrokové míry? Kdo chce špatné vzdělání? Kdo chce tohle všechno? Kdo chce woke (progresivistickou) armádu?“ ptal se Trump a dodal, že je mu čest být obžalován, protože to dělá kvůli lidem. Zvažoval také další kandidáty, kteří by proti němu mohli nastoupit. Např. guvernéra Kalifornie Gavina Newsoma, ale ten by prý byl snadný soupeř kvůli tomu, jak špatná je situace v Kalifornii.

Podle Trumpa je devět měsíců dlouhá doba a do listopadu ještě může vypuknout třetí světová válka. „Protože tam máme někoho, kdo tu práci nedělá pořádně. Nemá respekt ve světě, smějí se mu,“ shrnul prezidentství Joea Bidena.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Reálné to je. Ve válce volby nejsou., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseČtenářka2020 , 05.02.2024 10:30:24
Na Ukrajině se také občané voleb nedočkají.

|  13 |  1

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…