Tři snědí imigranti brutálně znásilnili patnáctiletou dívku. Policisté nastoupili do uprchlického centra a proklepli si úplně všechny

17.05.2017 20:04

Vedle pravděpodobných předčasných voleb věnují rakouská média pozornost obzvlášť brutálnímu znásilnění, kterého se dopustili hned tři migranti najednou na patnáctileté dívce. Pachatele se zatím vypátrat nepodařilo.

Tři snědí imigranti brutálně znásilnili patnáctiletou dívku. Policisté nastoupili do uprchlického centra a proklepli si úplně všechny
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Ke znásilnění došlo v uplynulém měsíci v malebném městečku Tulln an der Donau, kterému se někdy přezdívá také „Město růží“. Jak vypověděla teprve patnáctiletá dívka, v pozdních večerních hodinách se vracela z blízké vesnice domů, když ji ve čtvrti Au napadli „tři muži tmavé pleti“ a odtáhli ji do křoví. Tam byla všemi třemi mimořádně trýznivým způsobem opakovaně znásilněna. Dva muži ji vždy drželi a třetí prováděl nedobrovolný sexuální akt.

Nebohé dívce se podařilo v jednu chvíli svým mučedníkům vytrhnout, ale ti ji po krátkém pronásledování opět chytili a pokračovali ve znásilnění. Ačkoli do dnešního dne není známa jejich identita, ze svědectví oběti je zřejmé, že šlo o migranty. Tomu vedle jejich tmavé pleti napovídá i jazyk, kterým spolu hovořili. Dívka si vzpomněla, že podobným jazykem hovořili i migranti, kteří bydlí ve zdejším uprchlickém centru.

Případ byl doposud před veřejností utajován, protože úřady se obávaly, aby pachatelé neprchli do zahraničí. Jak uvádí deník Kurier, v současné době probíhají testy DNA u všech devětapadesáti mužských obyvatel uprchlického tábora. „Je to poprvé, kdy probíhá v Rakousku vyšetřování znásilnění tímto způsobem,“ cituje rakouský deník nejmenovaného vyšetřovatele ze spolkového kriminálního úřadu.

Počet znásilnění v Rakousku sice nedosahuje takového množství jako v sousedním Německu, ale přesto jeho stoupající tendence budí všeobecné znepokojení. V březnu byl obviněn ze znásilnění marocký migrant, který zneužil mladou ženu v Salcburku. O několik dní dříve znásilnil afghánský migrant duševně postiženou ženu. V ten samý měsíc potom soud ve Vídni řešil případ znásilnění německé učitelky, na kterém se podílelo devět iráckých migrantů.

Podle statistik zveřejněných vídeňskou policií v únoru došlo v loňském roce v hlavním městě Rakouska k 655 případům sexuálního obtěžování či přímo znásilnění. V porovnání s rokem 2015 tak došlo k nárůstu o plných 55,5 %. Deník Kronen Zeitung tehdy zveřejnil graf počtu znásilnění od roku 2007, z něhož bylo na první pohled patrné, že prudký nárůst s sebou přinesla migrační krize a zvýšené množství uprchlíků v zemi. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…