Tři sta korun za váš hlas. V Bílině se prý rozjel předvolební nákup

19.09.2014 8:14

V Bílině u Teplic se údajně nabízí peníze za hlas ve volbách. Redakce MF Dnes získala svědectví dvou lidí, kteří dostali nabídku od bílinských sociálních demokratů. Ti totiž před komunálními volbami lákají voliče a údajně nabízejí 300 korun za hlas. Ti to však odmítají a tvrdí, že jde o pomluvy politických konkurentů.

Tři sta korun za váš hlas. V Bílině se prý rozjel předvolební nákup
Foto: red
Popisek: Martina Aubrechtová na problémovém sídlišti v Bílině

V Bílině u Teplic kolují zprávy, že jedna z politických stran před volbami uplácí voliče třemi stovkami. MF Dnes získala svědectví dvou občanů.

„Bylo to minulý týden, na náměstí mě zastavil jeden z místních romských bossů, a ptal se, jestli nechci tři stovky za hlas. Odpověděl jsem mu, že si to nechám projít hlavou, on si vzal číslo telefonu, a že se do konce měsíce ozve,“ popsal jeden ze svědků svou zkušenost. Deník uvádí ještě další svědectví jiného muže z Bíliny, ten prý poskytl facebookovou komunikaci se ženou, která za tři stovky verbovala voliče a slíbila peníze před volbami spolu se zašktnutým volebním lístkem.

Politici používají prostředníky

Podle prvního svědka šlo o hlas pro BSD, od ČSSD odštěpené Bílinské sociální demokraty, kteří ve městě vládnou s Nezávislými a třemi nezařazenými politiky. Ale BSD nařčení odmítá s tím, že za nimi je vidět čtyřletá práce. „Jde o pomluvy politických konkurentů, kteří mají kampaň postavenou na lži,“ cituje MF Dnes z vyjádření místostarosty Bíliny za BSD Zdeňka Rendla.

MF Dnes informuje, že i na internetu kolují zprávy z Bíliny, které rovněž potvrzují nabídku peněz za hlas ve volbách. Politici podle některých místních konkurenčních stran používají prostředníky. „Ti oslovují romské předáky, kteří mají za úkol shánět voliče ochotné nechat si za hlas zaplatit,“ řekla šéfka politické strany B10 Lucie Ječmenová. Dodala k tomu, že je údajně verbovali na romské zábavě v kulturním domě Fontána. Oslovení Romové MF Dnes vše popřeli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…