Trikolóra chce objet celou republiku, od vesnice k vesnici. Dojedou i tam, kde ani Zemák nebyl

19.08.2019 21:20

Václav Klaus mladší se se svou Trikolórou chystá rozjet po vzoru prezidenta Miloše Zemana po celé České republice. Tour má začít na podzim a doprovod mu bude dělat poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková. „Slavnostně vyrazíme ze Žižkova, něco ve stylu Zikmunda a Hanzelky a jejich cesty do Gabonu,“ sdělil Klaus junior serveru Lidovky.cz.

Trikolóra chce objet celou republiku, od vesnice k vesnici. Dojedou i tam, kde ani Zemák nebyl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

O tom, že se svým hnutím plánuje objíždět Českou republiku, Klaus mladší informoval své fanoušky na Facebooku. „Na podzim pojedeme (už máme krutopřísně jetou dodávku) s poslankyní Majerovou napříč republikou jako pojízdná prodejna od vesnice k vesnici,“ oznámil.

Cílem tour je navštívit své přiznivce a potkat co nejvíce lidí. „Většina ostatních politiků se lidí bojí, ale to není případ ani můj, ani poslankyně Majerové. Pojedeme i tam, kde dosud nikdo nebyl,“ uvedl pro Lidovky.cz zakladatel hnutí Trikolóra, který věří, že se mu podaří získat pro svou stranu nové voliče. Nevynechá prý ani malé vesnice, které navštívil prezident Miloš Zeman coby předseda ČSSD před volbami v roce 1996, kdy projel Česko v autobusu „Zemák" a dočkal se úspěchu.

Na jaké místo zamíří poslanci jako první, zatím Klaus mladší neprozradil. Plán trasy prý budou zveřejňovat postupně. „Měsíc dopředu oznámíme okres, tři týdny předem bude známá trasa. Pojedeme zkrátka okres po okresu,“ uvedl Klaus. Zatím se ví pouze to, že celá tour začne na podzim. „Budeme vyrážet ze Žižkova, něco ve stylu Zikmunda a Hanzelky a jejich cesty do Gabonu,“ popsal Klaus.

Původní zdroj ZDE.

Tour podle jeho slov potrvá do prosince, přes zimu bude přerušena a pokračovat na cestách budou poslanci zase na jaře. Tedy do doby, dokud nezavítají do posledního okresu. „Dá se říct, že když nebude Sněmovna, pojedeme,“ doplnil Klaus mladší, který zároveň lidi na sociální síti vyzval, aby mu pomohli vymyslet název celé cesty.

„Celá akce je dobrou cestou k oslovení voličů,“ myslí si sociolog Jan Herzmann. Ti, které bude Trikolóra oslovovat, nejsou však podle něj úplně lidé z ulic a hospod. „V akci vidím snahu Trikolóry přebrat část voličů hnutí SPD. A myslím, že to bude fungovat,“ dodává sociolog. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…