Trump nebo Biden? Tajemný Zemanův Kmoníček vystoupil v ČT

04.11.2020 6:57

Velvyslanec České republiky v USA Hynek Kmoníček očekává, že volební souboj mezi současným prezidentem Donaldem Trumpem a jeho vyzyvatelem Joem Bidenem bude nakonec velmi těsný. On sám to prý očekával i navzdory tomu, že ho příznivci opozičního demokrata Joea Bidena přesvědčovali, že Biden drtivě zvítězí.

Trump nebo Biden? Tajemný Zemanův Kmoníček vystoupil v ČT
Foto: Vít Hassan
Popisek: Hynek Kmoníček na besedě: Dnešní Ukrajina jak ji neznáte. 29. 11. Novotného lávka, Praha

Velvyslanec ČR v USA Hynek Kmoníček v České televizi prohlásil, že na mapě USA nevidíme žádnou modrou vlnu Joea Bidena. Modrá barva je tradičně spojena s Demokratickou stranou, zatímco k Republikánské straně neodmyslitelně patří červená.

Anketa

Obáváte se, že islámský terorismus udeří i v České republice?

96%
hlasovalo: 21823 lidí

Ve Washingtonu tradičně vítězí demokraté, takže přímo na ambasádě by se mohlo zdát, že Biden Trumpa rozdrtí, ale to se neděje. „Demokraté nám tady ještě včera vyprávěli, že to bude velké modré vítězství Joea Bidena, a to se tedy nekonalo. Naopak se ukazuje, že naše předpoklady, kde jsme říkali, že to může být docela hodně těsné a nemusí to vůbec skončit této noci, se stále více blíží skutečnosti,“ poznamenal Kmoníček.

Překvapivé jsou podle něj jen výsledky ve státě Arizona, kde v minulosti tradičně vítězili republikáni, ale v roce 2020 tento stát získá Biden.

Klíčovou roli nejen v těchto volbách hrají podle Kmoníčka předměstí.

„Ve Washingtonu získala Hillary Clintonová zhruba 94 procent hlasů a bylo nám jasné, že je Joe Biden získá taky, ale zhruba sto mil odsud už začínala krajina, kde na každé stodole byl vymalovaný jeden velký Trump. Což ale byla přesně ta část krajiny, kam demokraté, zdá se, nejezdí,“ doplnil Kmoníček.

„Je jasné, že ekonomika je pro Američany důležitější než jakákoli zahraničněpolitická témata,“ zdůraznil Kmoníček. Ale podle něj nerozhoduje jen ekonomika, ale také emoce. „I kdybych to věděl, tak vám to jako velvyslanec nemohu říci,“ rozloučil se s diváky veřejnoprávní televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…