Trump opět vypálil do přistěhovalců: Nejsou to lidé, ale zvířata. My je ze země dostaneme

17.05.2018 21:18

Americký prezident Donald Trump se s migranty nepáře. Na setkání republikánů v Bílém domě, které se konalo ve středu, je označil za příšerné lidi a zvířata. „My je ze země dostaneme,“ sliboval prezident. Jenže zatím se to moc nedaří, počty těchto „zvířat“, jež míří do USA bez potřebných dokladů, letos narůstají.

Trump opět vypálil do přistěhovalců: Nejsou to lidé, ale zvířata. My je ze země dostaneme
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Zatímco Trump ujišťoval, že počty přistěhovalců ze zemí Latinské Ameriky sníží, jen během posledních dvou měsíců bylo po přechodu mexické hranice zadrženo více než 50 tisíc lidí, napsal server Novinky.cz. „Nevěřili byste, jak příšerní tito lidé jsou. To nejsou žádní lidé, to jsou zvířata a my je ze země dostaneme,“ uvedl znechuceně na adresu přistěhovalců americký prezident, kterému se zatím v Kongresu prosadit uvolnění financí na stavbu zdi na hranici s Mexikem, s níž nesouhlasí demokraté ani část jeho spolustraníků z republikánské partaje, nepodařilo.

  • Původní zdroj ZDE

A jak se dalo čekat, Trumpovo vyjádření na adresu přistěhovalců spustilo vlnu kritických reakcí a řada politiků se proti jeho výrokům okamžitě ohradila. „Migranti jsou lidé, žádná zvířata, žádní kriminálníci, žádní drogoví dealeři, žádní násilníci a znásilňovači. Jsou to lidé,“ odsoudil jeho slova kongresman Jared Polis. Guvernér státu Kalifornie Jerry Brown zase Trumpa obvinil ze lží, které v souvislosti s migrací šíří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…