Trump popsal, jak vypadalo jednání s Putinem

17.07.2018 12:44

Americký prezident Donald Trump se několikrát vyjádřil k průběhu včerejšího summitu v Helsinkách, kde se setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Svá vyjádření neomezoval jen na sociální síť Twitter, poskytl také rozhovor televizi Fox News. V rozhovoru pochválil průběh setkání.

Trump popsal, jak vypadalo jednání s Putinem
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Společná tisková konference Donalda Trumpa a Vladimira Putina.

Donald Trump zahájil večer tradiční smrští twitterových příspěvků. Svému publiku se jal vysvětlovat účel a průběh setkání s Vladimirem Putinem.

Anketa

Je dobře, že se Donald Trump snaží vyjít s Vladimirem Putinem, i když mu za to v USA nadávají?

98%
2%
hlasovalo: 15699 lidí

„Raději bych podstoupil politický risk v honbě za mírem, než abych riskoval mír v honbě za politikařením,“ napsal Trump na Twitteru. Slogan doprovodil společnou fotografií s Vladimirem Putinem.

O pár hodin dříve se vyjádřil v duchu toho, jak probíhalo vzájemné setkání obou prezidentů: „Jak jsem již dnes a mnohokráte předtím řekl, mám velkou důvěru v mou rozvědku. Zároveň si ale uvědomuji, že abychom vybudovali zářivější budoucnost, nemůžeme pouze lpět na minulosti – jakožto dvě největší jaderné mocnosti spolu musíme vycházet!“

„Produktivní dialog není dobrý jen pro Spojené státy a pro Rusko, ale pro celý svět,“ napsal Trump na Twitter o něco později. Komentář opět doprovodil fotografií ze společného zasedání. Na snímku jsou vidět diplomatické týmy obou zemí.

Trump se krátce po skončení summitu s Vladimirem Putinem sešel s reportérem televizní stanice Fox News Seanem Hannitym. Hannity se Trumpa mimo jiné ptal, jaké má z proběhlých jednání pocity. „Měli jsme velmi dlouhé setkání. Bylo to dobré setkání, diskutovali jsme o mnoha rozličných věcech, včetně jaderných zbraní, války a míru, ekonomiky, Sýrie, Ukrajiny a dalších. A na konci tohoto velmi dlouhého jednání, které se odehrávalo jen mezi mnou a ním, kromě nás tam byli jen překladatelé, jsme, domnívám se, došli k mnoha dobrým závěrům,“ reagoval Trump. Zmínil také, že společně s Putinem nalezli shodu v otázce Izraele a dodal, že Putin je velkým podporovatelem židovského státu.

 

reklama

autor: Marek Korejs

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…