Trump pronesl silný projev: Neuniknete soudu našeho Pána. Děkuji Rusku, Turecku i Kurdům

27.10.2019 15:10

Stávající pán Bílého domu Donald Trump oznámil, že americké speciální jednotky dovedly nejhledanějšího teroristu světa Abú Bakra al-Bagdádího před boží spravedlnost. Trump za skvělý zásah poděkoval jak svým vojákům, tak Rusům, Iráčanům, Turkům, Syřanům a Kurdům, kteří se podíleli na úspěšné operaci. Abú Bakr al-Bagdádí podle Trumpa nezemřel jako hrdina. Když věděl, že se blíží jeho smrt, brečel a skučel jako zbabělec. Nakonec Trump kritizoval Evropu.

Trump pronesl silný projev: Neuniknete soudu našeho Pána. Děkuji Rusku, Turecku i Kurdům
Foto: Repro Youtube
Popisek: Donald Trump na konferenci CPAC

„Včera večer Spojené státy předvedly teroristu číslo jedna před spravedlnost. Abú Bakr al-Bagdádí je mrtev. Byl zakladatelem Islámského státu, což byla ta nejkrutější organizace na celém světě. Speciální jednotky USA provedly velice odvážný a nebezpečný zásah na severu Sýrie a specialisté byli skvělí. Já jsem sledoval zásah. Mnoho Bagdádího spolupracovníků bylo zabito,“ sdělil na tiskové konferenci prezident USA.

Abú Bakr al-Bagdádí nakonec zemřel v tunelu. „On sám se dostal na konec tunelu a celu dobu plakal a křičel,“ uvedl před kamerami Trump. „Spolu se svými třemi dětmi se vyhodil do povětří. Tunel se propadl, ale byly provedeny testy a bylo potvrzeno, že se jedná o něj.“ Trump zdůraznil, že vůdce Islámského státu se snažil zastrašovat ostatní, ale konec svého života prožil ve strachu o své bytí.

„To je něco, co se musí vědět, co musí vědět jeho případní následovníci. Nezemřel jako hrdina, zemřel jako zbabělec. A vzal s sebou tři děti,“ zdůraznil prezident Spojených států. Českým občanům jeho slova přinesla Česká televize.

Spojené státy podle Trumpa nedají teroristům vydechnout. Pokud teroristé ohrožují občany, Američané je nepřestanou pronásledovat. „Pokud někdo vraždí nevinné občany, neunikne soudu našeho Pána,“ dovolával se Trump Boha s tím, že americké ozbrojené síly budou dál sledovat Bagdádího spolupracovníky.

„Chtěl bych poděkovat Rusku, Turecku, Sýrii, Iráku a syrským Kurdům za podporu, kterou nám poskytli. Byla to velice nebezpečná mise,“ pokračoval Trump.

V obecné rovině konstatoval, že na Blízkém východě spolu různé skupiny válčí stovky let, a podle amerického prezidenta si teď musí Blízký východ sám určit svou cestu. V oblasti jsou přítomny Turecko, Sýrie, Rusko, a tyto státy by měly řešit tamní situaci. Konstatoval, že Kurdové s americkými vojáky spolupracovali, ale Američané nemohou věčně bojovat v regionu, který je tisíce kilometrů daleko.

„Evropské národy nás hodně zklamaly. Osobně jsem apeloval, aby si převzali bojovníky z Islámského státu zpět, z Německa, z Velké Británie a dalších. Já jsem jim řekl ‚jestli si je nepřevezmete, vyložím vám je na hranicích‘,“ varoval Trump.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…