Trump zrušil summit s Kimem. Jste plný hněvu a nepřátelství, vzkázal mu

24.05.2018 19:25

Nejdříve zrušením summitu s Trumpem hrozila KLDR. Teď se karty obrátily, když summit s vůdcem KLDR Kim Čong-unem prezident Donald Trump nečekaně zcela zrušil. Severokorejskému vůdci to americký prezident oznámil v dopise zveřejněněm Bílým domem. Jejich chystané historické setkání také označil za promarněnou šanci, uvedla ČTK.

Trump zrušil summit s Kimem. Jste plný hněvu a nepřátelství, vzkázal mu
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Summit se měl konat 12. června v Singapuru. Jako důvod svého rozhodnutí Trump uvedl Kimovy nedávné projevy s nepřátelskými výpady proti Spojeným státům. Podle informací ČTK také Kimovi vzkázal, že je připraven se s ním v budoucnu setkat.

„Velmi jsem se na setkání s vámi těšil. Bohužel z obrovského hněvu a otevřeného nepřátelství ve většině vašich posledních prohlášení cítím, že by bylo nyní nevhodné dlouho plánované setkání uskutečnit,“ oznámil Kimovi v dopise svůj postoj americký prezident a dodal, aby se nerozpakoval mu zavolat či napsat, pokud svůj názor na summit změní.

Není to totiž tak dlouho, co KLDR opakovaně hrozila zrušením summitu. Vadilo jí společné cvičení amerických a jihokorejských jednotek či americký tlak na jaderné odzbrojení Severní Koreje. Náměstkyně šéfa severokorejské diplomacie Čche Son-hui dnes uvedla, že Pchjongjang je zrovna tak připraven na jaderný konflikt jako na setkání u jednacího stolu.

„Mluvíte o svých jaderných možnostech, ale naše možnosti jsou tak obrovské a mocné, že se modlím k Bohu, abychom je nikdy nemuseli použít,“ uzavřel Trump.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…