Trumpa okouzlila Monika Babišová. Babiš chtěl mluvit o politice, lídr USA o ženách

05.07.2021 8:17

Přestože je manažerka Tünde Bartha jednou z blízkých spolupracovnic předsedy vlády Andreje Babiše (ANO), v Česku ji zná málokdo. Pro Babiše pracuje od roku 2015. Před tím pracovala pro Zdeňka Bakalu. Teď si na Úřadu vlády plní sen, kterým byla podle svých vlastních slov posedlá. Jde o rekonstrukci zahrad při Úřadu vlády za 80 milionů korun. S premiérem cestuje i do zahraničí. Dostala se také k exprezidentovi USA Donaldu Trumpovi. Toho prý nadmíru okouzlila Monika Babišová.

Trumpa okouzlila Monika Babišová. Babiš chtěl mluvit o politice, lídr USA o ženách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Monika Babišová

Manažerka slovensko-maďarského původu Tünde Bartha vede sekretariát Úřadu vlády České republiky a je blízkou spolupracovnicí šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Pro stávajícího předsedu vlády začala pracovat ještě v roce 2015, když byl ministrem financí. Před tím pracovala mezi lety 2010 až 2014 pro dalšího českého miliardáře Zdeňka Bakalu.

Anketa

Měla by mít Česká republika na Evropské radě i nadále právo veta?

99%
0%
hlasovalo: 13835 lidí

V rozhovoru pro Deník.cz prozradila, že jejím sněm je zrekonstruovat zahrady u Úřadu vlády ČR a udělat z nich nejhezčí místo v Praze. Na jejím snu už se pracuje.  

„Byl to můj sen, jímž jsem byla až posedlá. Vždycky jsem se podívala z okna pracovny na tu naši zahradu a prolétlo mi hlavou, že takový prostor nemůže reprezentovat Českou republiku při přijetí státníků jako Emmanuel Macron nebo Angela Merkelová. Je tam antuka, beton, štěrk, zničené keře, zanedbaná zeleň, zkrátka ostuda. S panem premiérem jsem projela už dost zemí a viděla jsem zahrady u parlamentů a sídel vlád,“ prozradila, kde nabrala inspiraci s tím, že na splnění svého snu získala peníze z EU. Projekt vyjde přibližně na 80 milionů. „Doufám, že to bude další důvod pro obyvatele České republiky navštívit Prahu,“ dodala. V zahradě by se mohly pořádat i kulturní akce pro veřejnost.

Svou inspiraci na rekonstrukci zahrady nabrala možná i v sídle prezidentů USA, v Bílém domě, kam se dostala s Andrejem Babišem v době vlády Donalda Trumpa. Tünde Bartha v rozhovoru také prozradila, že Trumpovi tehdy učarovala Monika Babišová, premiérova choť.

„Donald Trump se opravdu zajímal o naši zemi, ale hlavně se ptal, jestli jsou tak krásné ženy jako v Česku i na Slovensku. Pan premiér se pořád vracel k politice a exportu, ale Donald Trump to neustále stáčel na ten ženský element. Byl okouzlen paní Babišovou. Bylo opravdu zajímavé sledovat, jak svět funguje z jeho pohledu,“ prozradila Babišova spolupracovnice.

Pokud jde o samotného Babiše, Bartha nepochybuje, že má čestné úmysly a chce pro Česko jen to nejlepší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…