Tvrdý Jakl: Na konci věty Schwarzenberg neví, co říkal na začátku

20.06.2013 19:55

Blízký spolupracovník Václava Klause Ladislav Jakl ve vyjádření pro server Prvnízprávy.cz ostře zkritizoval ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) za to, že na jedné straně hovoří o prezidentovi T. G. Masarykovi a na straně druhé se nestydí užívat šlechtických titulů. S tím by Masaryk nesouhlasil.

Tvrdý Jakl: Na konci věty Schwarzenberg neví, co říkal na začátku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl, tajemník bývalého prezidenta Klause

"Jak může pan Schwarzenberg prohlašovat, jak si váží prezidenta Masaryka, a zároveň se prohlašovat za legitimního knížete? On vlastně může, protože si na konci věty už nepamatuje, jak větu začínal," řekl pro Prvnízprávy.cz spolupracovník exprezidenta.

Tato slova padla v reakci na výrok Karla Schwarzenberga, že by jako legitimní kníže z Hluboké nemohl spolupracovat s případným premiérem, za nímž stojí údajný „kníže z Hluboké“ Pavel Dlouhý (ODS). Jakl v této souvislosti podotýká, že užívání šlechtických titulů bylo zakázáno po vzniku republiky v roce 1918 a od roku 1936 bylo zakázáno i užívání šlechtických erbů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …