Tvrdý dopad do mlatu: Krnáčová nejméně populární z krajských lídrů, žebříčku stále vévodí Hašek

16.12.2014 17:17

Společnost SANEP představila nejnovější průzkum popularity krajských lídrů, ve kterém s hejtmany poprvé soutěžila i nová primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová. Oslnivý vstup to ale rozhodně nebyl.

Tvrdý dopad do mlatu: Krnáčová nejméně populární z krajských lídrů, žebříčku stále vévodí Hašek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Zeman dostává dárek od Michala Haška

Žebříčku vévodí již delší čas Michal Hašek, v prosinci jako jediný v popularitě překonal padesátiprocentní hranici. Jen dvě desetiny pod ní se umístil Jiří Zimola, který je v oblíbenosti krajských lídrů podobně stabilní „dvojkou“.

Třetí místo už od října drží jediný komunista mezi krajskými elitami, ústecký Oldřich Bubeníček. Nyní získal 48,1 procenta. V těsném souboji o čtvrté místo porazil olomoucký Jiří Rozbořil Stanislava Mišáka ze sousedního Zlínského kraje.

Oběma se přiblížil Jiří Běhounek z Vysočiny, který se s 33,4 procenty posunul ze sedmého místa na šesté. Předstihl totiž Martina Půtu, který se propadl ze čtvrtého až na sedmé místo poté, co mu bylo sděleno obvinění z korupce, byl nucen pozastavit předsednictví hnutí Starostové a nezávislí, a navíc se mu v Libereckém kraji rozpadla koalice.

Celý průzkum ZDE.

Z desátého na osmé místo si za ním polepšil středočeský hejtman. Nebyl to však již Josef Řihák, ale Miloš Petera, který jej vystřídal. Podporu mu vyslovilo 32,8 procenta, o pouhou desetinu méně než Půtovi. Za ním se s 29,1 procenty drží moravskoslezský Miroslav Novák a dále pardubický Martin Netolický, který si s 28,7 procenty pohoršil z osmé na desátou příčku.

Naopak zlepšení zaznamenal plzeňský Václav Šlajs, ještě v srpnu na samém chvostu hejtmanského pelotonu. Nyní je s 25,2 procenty jedenáctý.

Až za ním skončil Josef Novotný z Karlovarského kraje, kterého od dalšího propadu neuchránilo ani oznámení, že na konci ledna hejtmanství opustí a bude se dále věnovat jen své funkci poslance. Ještě hůře je na tom královéhradecký Lubomír Franc s 23,1 procenty, který se již delší čas umísťuje na zadních příčkách.

Nyní však porazil alespoň Adrianu Krnáčovou. Nová pražská primátorka sice dokázala vyhrát v metropoli volby, důvěru svých občanů si ale příliš nezískala. Podporuje ji pouhých 22,8 procenta oslovených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…