U Moravce opět Kalousek. Tentokrát s Haškem

18.03.2012 6:27

V nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce usednou ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) a šéf Asociace krajů ČR Michal Hašek (ČSSD). Hlavním tématem budou nejen škrty v rozpočtu do roku 2014, sazby DPH, ale také čerpání evropských fondů, spory ve vládě nebo přímá volba prezidenta.

U Moravce opět Kalousek. Tentokrát s Haškem
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek v České televizi

Hosté budou diskutovat o vlivu škrtů ve státním rozpočtu na rozpočty krajů a obcí. Dalším tématem je spor o povolování videoloterijních terminálů mezi veřejným ochráncem práv a ministrem financí. Ke Kalouskovi s Haškem se připojí i ombudsman Pavel Varvařovský.

Soudy, platy i korupce

Ministři kritický podnět ombudsmana k problematice hazardu poprvé projednávali na začátku února. Rezort financí tento týden přislíbil, že zahájí na základě konkrétních podnětů řízení podle loterijního zákona, které umožní zrušit jednou vydaná povolení v případě, kdy vyjde najevo, že povolit hazardní hru nebylo možné. Stačí přitom, aby se takové okolnosti objevily i dodatečně.

Dalšími hosty, kteří se připojí přes telemost, budou viceprezident Svazu průmyslu a obchodu Pavel Juříček a makroekonom ČMKOS Jaroslav Ungermann. Ve druhé polovině debaty se budou probírat přetížeností českých soudů, nárůstu soudních sporů či platy soudců a korupci v justici. Debaty se zúčastní kromě ombudsmana i náměstek ministra spravedlnosti Filip Melzer a prezident Soudcovské unie Tomáš Lichovník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

22:58 Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

Piráti představili svůj 12bodový plán pro boj s dezinformacemi, v němž požadují, aby další ministers…