U elektrické energie v Česku jde jen o zájmy ČEZu, píší Britské listy

12.02.2012 20:32

Britské listy na svém webu podpořily rozvoj jaderné energie. Přesto je podle nich jasné, že v Česku je její podpor spojená jen se zájmy ČEZu a pomlouvání alternativních zdrojů ukázkou arogance politiků.

U elektrické energie v Česku jde jen o zájmy ČEZu, píší Britské listy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

„Velké investice do jaderných elektráren snad nikdo v Česku (také přezdívaném ČEZko) nemůže vnímat jako bezelstnou starost o dobro občanů a rozvoj státu. Zejména když se na tom tak dojemně shodnou v Otázkách V. Moravce zástupci ČSSD a ODS, dvě strany spojené se vzestupem ČEZu,“ píše autor komentáře.

Záchrana smrdí zájmy ČEZu

Podle něj je tato arogance jednoznačně dokazatelná, pokud si rozvoj českého hospodářství srovnáme s Německým. „Češi by se měli německými úspěchy inspirovat a snažit se pochopit, proč se rozhodují tak, jak se rozhodují, nikoli se povyšovat, jak zrovna my zachráníme sami sebe z osidel, kde Němci uvázli. Taková „záchrana“ totiž příliš smrdí zájmy ČEZu,“ píší Britské listy.

Je prý ostatně jasné, že v Německu bude vždy elektřina levnější než u nás. „Možná je to i tím, že tam mají mnohem kvalitnější a na veřejný zájem více hledící politiky a mnohem schopnější odborníky,“ dodává autor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…