U jaderné elektrárny Dukovany začíná cvičení Safeguard. Zapojí se i armáda a policie

19.09.2016 6:19

K dukovanské elektrárně se dnes budou cvičně sjíždět vojáci, aby u přístupových cest vybudovali strážní stanoviště a kontrolní místa. Příslušníci pěší roty pak začnou elektrárnu střežit. Jde o úvodní část cvičení Safeguard Dukovany 2016, jehož úkolem je prověřit zajištění vnější ochrany jaderné elektrárny. Do pátku se do akce kromě armády zapojí policie a pracovníci elektrárny. Vyplývá to ze společné tiskové zprávy armády, policie a elektrárny.

U jaderné elektrárny Dukovany začíná cvičení Safeguard. Zapojí se i armáda a policie
Foto: cez.cz
Popisek: Jaderná elektrárna Dukovany

Cvičení vyvrcholí ve čtvrtek součinnostními ukázkami, kdy budou vojáci s policisty reagovat na různé varianty simulovaného napadení dukovanské elektrárny. Odrážet cvičně budou pozemní útok i útok vedený ze vzduchu.

Do cvičení se zapojí příslušníci 191. pěší roty aktivních záloh společně s vojáky jihlavského krajského velitelství. Zúčastní se také příslušníci 44. lehkého motorizovaného praporu Jindřichův Hradec a vrtulníkové základny u Náměště nad Oslavou.

Elektrárna Dukovany má instalovaný výkon 2040 MW. Při plném provozu pokrývá pětinu spotřeby elektřiny v Česku. Nyní jsou z jejích čtyř bloků dva plánovaně odstaveny.

Cvičení Safeguard se loni v podobném rozsahu konalo u Jaderné elektrárny Temelín. V Dukovanech se uskutečnilo před dvěma lety, tehdy se do něj zapojilo kolem 200 lidí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…