U ruského velvyslanectví v Praze se konala pieta za oběti leteckého neštěstí

25.12.2016 20:51

Několik občanů České republiky přišlo k velvyslanectví Ruské federace v Praze uctít památku tragicky zesnulých pasažérů a posádky letu TU-154 mířícího z Ruska do Sýrie. Z dosud neznámých příčin se stroj zřítil do vln Černého moře po mezipřistání u ruského letoviska Soči. Čeští občané, mezi nimiž nechyběli senátor Jaroslav Doubrava a občanská aktivistka Jelena Vičanová, zapálili před velvyslanectvím svíčky a položili květiny.

U ruského velvyslanectví v Praze se konala pieta za oběti leteckého neštěstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Rusko truchlí. Po pádu letounu TU-154 s 92 lidmi na palubě bude vyhlášen státní smutek. Soustrast ruskému lidu vyjadřují i čeští politici v čele s prezidentem Zemanem. Přidal se k němu mimo jiné i ministr kultury Daniel Herman, poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) a senátor Jaroslav Doubrava. Ten se přišel obětem tragédie poklonit k velvyslanectví Ruské federace v Praze.

Spolu s ním se pietního aktu zúčastnili i další občané, kupříkladu občanská aktivistka Jelena Vičanová, která se netají se sympatiemi k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi a velkým respektem k Ruské federaci. Důrazně hájí také českého prezidenta Miloše Zemana. Toho označila za „báječného, výborného a nejúžasnějšího prezidenta“. Tyto superlativy neváhala použít ani před kamerami České televize v pořadu Máte slovo moderátorky Michaely Jílkové.

Dnes se však Jelena Vičanová neradovala. Před ambasádou Ruské federace prohlašovala, že se jí zármutkem nad tragickým osudem pasažérů a posádky letounu TU-154 mířícího do Sýrie takřka nedostává slov. „Opravdu je to veliká tragédie. Jak pro Rusko, tak pro rodiny i pro blízké. Asi tomu pořád nějak nemůžu věřit,“ pronesla před ruskou ambasádou zarmouceně. Senátor Jaroslav Doubrava jí stál po boku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…