U soudu bude pokračovat spor Babiše s Transparency International

11.02.2020 6:20

Středočeský krajský soud dnes bude pokračovat v projednávání sporu Transparency International (TI) a premiéra Andreje Babiše (ANO). Nezisková organizace se žalobou na ochranu dobré pověsti dožaduje omluvy za slovní útoky. Předseda vlády ji opakovaně označil za zkorumpovanou. Babiš připouští, že jeho kritika je ostrá, své výtky však pokládá za přiměřené.

U soudu bude pokračovat spor Babiše s Transparency International
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

TI se dlouhodobě věnuje tématu Babišova údajného střetu zájmů. Poukazuje na dotační kauzu Čapí hnízdo nebo na majetkové vazby k holdingu Agrofert.

Babišův právník argumentuje tím, že premiér v rámci politické debaty popsal, jak je TI financována - od ministerstev nebo od subjektů, které má z povahy věci kontrolovat. Advokát upozornil i na to, že TI vůči Babišovi rovněž užívá ostrou rétoriku. Připomněl označení za dotačního podvodníka, predátora a člověka, který pohrdá lidmi, rozkrádá stát a dopouští se politické korupce.

Organizace se u soudu domáhá vedle omluvy také toho, aby se Babiš příště výroků o zkorumpovanosti zdržel. Proti zpochybňování způsobu svého financování se ohradila s tím, že finanční vztahy jsou transparentní, smluvně podložené a zachycené ve výročních zprávách.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…