U tunelu Blanka není prý nikdy nic jisté. Ale už je stanoven další termín otevření

30.07.2015 22:44

Náměstek primátorky Prahy pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD) a místostarostka Prahy 6 Petra Kolínská (SZ) diskutovali ve čtvrtečních Událostech, komentářích České televize o předpokládaném otevření tunelu Blanka. Tentokrát se hovoří o 20. září. Před kamerami ovšem také zaznělo, že už jde asi o patnáctý termín otevření.

U tunelu Blanka není prý nikdy nic jisté. Ale už je stanoven další termín otevření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelu Blanka

Dolínek hned na úvod upozornil, že je třeba absolvovat ještě některé testy. „U tunelu Blanka není nikdy nic jisté,“ varoval. Doufá však, že zatěžkávací testy proběhnou v pořádku a tunel uleví pražské dopravě. Kolínská se vyslovila ve stejném duchu. „Lidé si zaslouží, aby mohli dýchat čistší vzduch a nebyli rušeni automobilovou dopravou,“ upozornila dáma.

Oba hosté se následně shodli na tom, že jejich předchůdci ve vedení města zaspali při realizaci projektů, které by mohly pražské dopravě také ulevit. Jednotlivé městské části volají v souvislosti s otevřením tunelu po omezení automobilové dopravy ve svých regionech. Tyto požadavky budou vyhodnocovány a přijímány postupně.

Kolínská upozornila, že je třeba omezovat dopravu, aby se Praha stala čistým městem, a Dolínek zopakoval, že toho lze docílit postupně aplikací různých opatření. Důležité podle jeho názoru je omezit cesty kamionů městem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…