USA a EU udělaly „bububu“ na Erdogana

18.07.2016 14:22

Americký ministr zahraničí John Kerry uvedl, že turecký státní převrat by mohlo ohrozit členství země v Severoatlantické alianci. A s varovnými slovy se přidala i evropská ministryně zahraničních věcí Federica Mogheriniová. Píše to server The Independent.

USA a EU udělaly „bububu“ na Erdogana
Foto: archiv
Popisek: Sergej Lavrov a John Kerry

Podle Kerryho by Turecko o své členství mohlo přijít tehdy, pokud nedodrží zásady demokracie proti těm, kdo se pokusili o převrat. A turecká vláda se prý jeho slov, stejně jako slov, která zaznívají z Evropské unie, polekala a vyzvala, aby skutečně byla demokracie zachovávána. Obdobně totiž Turky vyzvala právě i Mogheriniová.  

Původní text ZDE.

Po neúspěšném státním převratu byly odvolány tisíce lidí, ať již z řad policie, armády, soudnictví, či dalších státních orgánů. Prezident Erdogan se dokonce nechal slyšet, že lidé, kteří se o převrat pokusili, musí zaplatit a že vláda zváží zavedení trestu smrti. A o tom právě hovořila Mogheriniová, že země, které umožňují trest smrti, nemohou do Evropské unie. Celý incident podle jejích slov rozhodně zemi nedovoluje vzdát se základních lidských práv a právního státu. „Budeme velmi ostražití,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…