Ublížily nám skandály i různá odvolání, tvrdí Schwarzenberg

18.08.2012 7:52

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg podle svých slov věděl už od začátku, že na tom současná koalice bude s voličskými sympatiemi špatně a na reformy jednou doplatí. Za své sympatie k ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi se nestydí a považuje ho za jednoho z nejlepších politiků v České republice.

Ublížily nám skandály i různá odvolání, tvrdí Schwarzenberg
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"Myslím si, že zůstaneme ve sněmovně i po dalších volbách. Budeme mít ale menší zastoupení," řekl ministr v rozhovoru pro sobotní Právo. Velkou šanci dostat se do sněmovny pak podle něj mají lidovci."KDU-ČSL nemá nic jiného na práci, tudíž se připravuje pilně. Navíc je to stará, zavedená strana, která má své voliče," tvrdí. Nejvíce s voličskými preferencemi pak podle něj zamávaly různé excesy a skandály, které se současné vládě rozhodně nevyhýbaly. "Do toho ještě aféra paní Parkanové, to má také svůj vliv," myslí si Schwarzenberg. Když se ujímala současná koalice vlády, každý podle něj musel tušit, že ji nečeká procházka růžovým sadem. Čekalo ji prosazování spousty reforem a koalice se sama rozhodla ujmout těch, do kterých se muselo nejvíc zasahovat.

"Ministerstvo práce a sociálních věcí, ministerstvo zdravotnictví, ministerstvo financí. Tehdy jsem Kalouskovi řekl: to je sice krásné, že bereme odpovědnost, že opravdu máme šanci reformy provést, ale v příštích volbách na to šeredně doplatíme," říká ministr. Odmítá ale, že by si on sám sympatiemi k ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi, který byl v poslední době v médiích propírán za svou prostořekost a zasahování do záležitostí, se kterými neměl jako ministr žádné dočinění, uškodil. "Já ho považuji za velmi dobrého ministra financí a jednoho z nejinteligentnějších politiků v České republice. Společně jsme stranu TOP 09 vybudovali. Žádné z těch podezření vůči jeho osobě nebylo ani v nejmenším prokázáno," dodal.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …