Uchazeči o post ředitele strážníků v Praze mají poslední den na podání přihlášky

03.08.2012 6:12

Ještě do dnešní půlnoci se mohou Praze hlásit zájemci o post ředitele pražských strážníků. Do dnešního dne se do výběrového řízení přihlásili čtyři uchazeči. ČTK to řekla mluvčí pražského magistrátu Tereza Králová.

Uchazeči o post ředitele strážníků v Praze mají poslední den na podání přihlášky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní nášivka

Minulý ředitel Vladimír Kotrouš byl obviněn z korupce, podle policie přijal úplatek. Nový ředitel by se měl postu ujmout na podzim, Praha od něj očekává, že převede více strážníků do ulic metropole.

"Obálky otevře až komise, která bude sestavená příští týden, takže zatím nevíme, kdo se přihlásil," řekla ČTK Králová. Podle ní se dá očekávat, že další uchazeči ještě během dneška přihlášku pošlou. Hlavní město odhaduje, že bude moci nakonec vybírat z osmi až deseti kandidátů.

Od nového ředitele se čeká transformace městské policie

Všichni uchazeči budou muset představit svoje návrhy na to, kam by se měla pražská městská policie v příštích letech ubírat. Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) už dříve řekl, že chce, aby se nový ředitel postaral o transformaci městské policie. Praha chce například snížit počet úřednických míst v městské policii a přesunout strážníky více do ulic.

Strážníky v hlavním městě nyní dočasně řídí náměstek ředitele Ludvík Klema, který by zřejmě mohl být jedním z uchazečů. Média na jaře spekulovala také o jménu bývalého šéfa Bezpečnostní informační služby Jiřího Růžka.

Bývalý ředitel Kotrouš už u městské policie nepracuje. Městské státní zastupitelství na něj na konci června podalo obžalobu. Policisté z protikorupčního oddělení zatkli Kotrouše loni v listopadu přímo s úplatkem. Kotroušovo obvinění podle detektivů souvisí s přidělením několikamilionové zakázky pro městskou policii. Případ se údajně týká firmy Jíša autoservis, která se stará o vozy pražských strážníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…