Učitelka, která se proslavila dopisem pro Zemana, promluvila z rádia. A prozradila, k čemu navedla své žáky

06.04.2016 18:58

Poté, co středoškolská učitelka Lucie Tykalová napsala otevřený dopis prezidentu Miloši Zemanovi, zvedla se vlna reakcí. Ať již souhlasných, či nesouhlasných. O situaci kolem ní pohovořila na rádiu Impuls v Kauze dne.

Učitelka, která se proslavila dopisem pro Zemana, promluvila z rádia. A prozradila, k čemu navedla své žáky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Podle jejích slov jí chodí od doby zveřejnění dopisu i výhrůžky, a to prostřednictvím Facebooku. Zná tedy identitu pisatelů, a o svůj život se tak neobává.

Tykalová napsala dopis hlavě státu proto, že se jí prý její studenti při výuce základů společenských věd ptají na mnoho otázek, na které neumí odpovědět. Mezi otázky patří například to, jak je možné, že prezident země může lhát, nerespektovat rozhodnutí soudu či neuznat svou chybu a neomluvit se. 

„Nevím, jak to vidí studenti, ale podle mého názoru je nejhorší to neuznání chyby,“ odpověděla Tykalová na otázku, jaká věc jí osobně vadí na Miloši Zemanovi nejvíce. 

Podle jejího názoru naší vlasti chybějí autorita, prestiž. „A to by mělo vycházet z těch nejvyšších míst. Když studentům řeknu, aby nebyli sprotí, tak odvětí, proč nemohou být sprostí oni, když pan prezident být sprostý může,“ řekla.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček nejprve řekl, že se dopisem pedagožky Zeman zabývat nebude, následně však dodal, že studentům by odpověděl. Pedagožka tak studenty vyzvala, aby Zemanovi napsali oni. „Snad odpoví aspoň jim,“ řekla.

Tykalová dále uvedla, že od ředitelky i zástupkyně ředitelky má podporu svého konání. „I studenti mi vyjadřují podporu, pouze s jedním žákem jsem měla negativní rozhovor,“ uvedla s tím, že ale nevylučuje, že žáci se jí bojí skutečný názor říct nebo jej zkrátka vyjadřovat nechtějí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…