Události ČT jsou stále na třetím místě. I tak panuje spokojenost

08.04.2012 21:09

Ani změny v Událostech zatím nezabránily tomu, aby si hlavní zpravodajská relace ČT sáhla na divácké dno. V pátek se její v průměru osmisettisícová sledovanost propadla na pouhých 580 tisíc diváků. Vedení televize je i přes výhrady kritiků s novou podobou Událostí spokojeno.

Události ČT jsou stále na třetím místě. I tak panuje spokojenost
Foto: Fanouškovská stránka na FCB
Popisek: Moderátorka ČT Aneta Savarová

Zatímco ještě v pondělí se na nové Událostí podívalo na ČT1 a ČT24 přes milion lidí, v pondělí jich bylo 808 tisíc a v úterý 760 tisíc. Propadem k loňské podzimní sledovanosti si nová relace prošla v pátek. Na obou kanálech ji vidělo jen 580 tisíc lidí.

Nepředvídatelné výkyvy

Televize výkyvy přičítá sportovním přenosům. Diváky podle ní Událostem sebralo páteční čtvrtfinále Davisova poháru. "Výsledky sledovanosti výrazně ovlivňovaly sportovní přenosy, které se vysílaly téměř celý týden na ČT4 Sport, především Davis Cup a hlavně extraliga hokeje. To mělo samozřejmě vliv na nižší výsledky hlavní zpravodajské relace ČT1," řekla iDNES.cz mluvčí ČT Michaela Fričová.

"Vývoj je podle očekávání a odpovídá standardnímu diváckému chování. Nedělní sledovanost byla předvídatelná stejně jako pondělní propad, další vývoj uvidíme," dodává s jistou zdrženlivostí ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal.

Události oblékly nový kabát před týdnem a ředitel zpravodajství je s ním spokojený. "Poměrně náročný koncept nové relace se nám podařilo realizovat bez chyb," pochvaluje si Šámal a říká, že během týdne už ukázal svoji pružnost a přednosti. "Důkazem toho pro mě byla úterní situace kolem vládní krize, kdy hlavní blok Událostí vznikal na základě dění, které se začalo odehrávat hodinu a čtvrt před začátkem vysílání."



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…