Udělali jsme mnoho dobrého. A teď nás dva poslanci zradili, vzdychal Pospíšil v ČT

08.08.2013 22:43

V pořadu Události, komentáře ČT se nad nejnovějšími politickými událostmi střetli zástupci největších stran Jiří Pospíšil, Petr Gazdík a Jan Hamáček. Ten se však do debaty příliš nezapojil, hlavním tématem byl rozklad ODS, kterého Petr Gazdík „lidsky litoval“ a Jiří Pospíšil jej vehementně popíral.

Udělali jsme mnoho dobrého. A teď nás dva poslanci zradili, vzdychal Pospíšil v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

„Naši dva poslanci zradili ODS, zradili pravici, zradili naše voliče,“ zahájil debatu místopředseda ODS Jiří Pospíšil. Poslanci Tomáš Úlehla a Jan Florián podle něj jednoznačně zradili.  „Řekli nám něco jiného, a něco jiného udělali,“ rozčiloval se Pospíšil.

Odmítal však, aby jejich jednání dopadalo na celou ODS. „ODS tu dvacet let byla, fungovala a vykonala mnoho dobrého pro tuto zemi. Nyní dva celkem neznámí poslanci ji zradili,“ zrekapituloval Pospíšil s tím, že je nefér obviňovat celou stranu.

Moderátorka mu pak připomněla slova prvního místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, že ODS je pod vlivem kmotrů a proto zcela nedůvěryhodná. „Začala volební kampaň a na slovech ministra Kalouska je to vidět,“ okomentoval to Pospíšil s tím, že teď bude důležité, jak se budou pravicové strany chovat k sobě navzájem. Pokud do sebe budou navzájem kopat, hrozí prý, že nastane levicové volební tsunami.

Pak mu moderátorka připomněla jméno vlivného občanského demokrata z Prahy 10 Tomáše Hrdličky, o němž se spekuluje, že měl ve „zradě“ prsty. „Tomáš Hrdlička by měl odejít ze strany a já doufám, že bude vyloučen,“ uvedl k tomu Pospíšil.

Je prý zjevné, že minimálně jeden z poslaneckých zrádců byl s Hrdličkou svázán. „Musí odejít, protože těžko budu ve volbách hájit tuto stranu, když on tam bude a přes média bude rozdávat svá moudra,“ dodal později.

Když byl na  dění v ODS tázán Petr Gazdík, zastupující „koaličního partnera“ z TOP 09, ujistil, že jeho strana na dění mezi občanskými demokraty „nevěřícně zírá“. „ODS tady čtyři roky mluví o tom, že se chce přerodit a zbavit kmotrů, a čtyři roky se jí to nedaří,“ zaútočil později, byť s vehementním ujišťováním, jak jej to lidsky mrzí.  

Moderátorka mu pak připomněla, že se v ODS začínají objevovat hlasy, že by se do jejího čela měl vrátit zakladatel strany, exprezident Václav Klaus. S myšlenkou přišel poslanec Boris Šťastný. „Pan poslanec Šťastný to říká pravidelně. Mně by Václav Klaus v ODS nevadil, ale předsedou musí být ten, koho vybere kongres,“ uzavřel Pospíšil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…