Úder opozici: Nepotrestaly jste premiéra, ale celý český národ! Znevažování práce zdravotníků

12.02.2021 20:48

Asociace samostatných odborů a Lékařský odborový klub – Svaz českých lékařů (LOK-ČSL) se ve společném prohlášení, které mají PL k dispozici, ohradily proti čtvrtečnímu přehlasování vlády a neprodloužení nouzového stavu. Opoziční strany podle jejich názoru „nepotrestaly premiéra, ale celý český národ“.

Úder opozici: Nepotrestaly jste premiéra, ale celý český národ! Znevažování práce zdravotníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

„Jsme velice znepokojeni včerejší situací v Parlamentu ČR, neboť Parlament ČR, a hlavně opoziční strany, velmi výrazně zkomplikovaly situaci ve zdravotnictví a v léčbě pacientů s nemocí Covid-19,“ stojí hned v úvodu prohlášení, které je podepsané předsedou Asociace samostatných odborů Bohumírem Dufkem a šéfem LOK – ČSL Martinem Engelem.

Podle nich nastala ve zdravotnictví složitá situace – zdravotnický personál je přetížen, chybí očkovací vakcína i lůžka pro nemocné v nemocnicích. „Proto také říkáme, že opoziční hazardování se zdravotním stavem našich obyvatel svědčí v podstatě o pohrdání občany naší země,“ uvádí se dále v prohlášení společně s výzvou k vyhlášení nového nouzového stavu.

„Opoziční strany nepotrestaly premiéra, ale celý český národ. Mrzí nás, že je znevažována práce zdravotníků,“ míří obě organizace kriticky na opozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …