Uhde se stal předsedou Rady ČT. Baumruka vystřídá chartista

10.08.2011 13:55

Milan Uhde se stal novým šéfem Rady České televize. Uhde byl dříve disident a chartista, v 90. letech se přiklonil k ODS a stal se ministrem kultury a předsedou sněmovny. V roce 2002 byl zvolen místopředsedou Rady Českého rozhlasu.

Uhde se stal předsedou Rady ČT. Baumruka vystřídá chartista

Milan Uhde získal dvanáct hlasů z patnácti celkových. Neměl ovšem žádného protikandidáta. „Jsem v radě už tři roky a budu pokračovat ve stejném, kritickém duchu," slíbil bývalý ministr kultury ve svém kandidátském projevu.

Na schůzi se rovněž řešil průběh volby generálního ředitele České televize. Jiří Janeček totiž oficiálně odstoupí na konci srpna. Kandidáti na jeho post pak budou známi 23. srpna a Rada ČT zvolí nového ředitele na konci září.

Související: Šéfem Rady ČT se zřejmě stane Milan Uhde

"Kolektivně jsme o tom ještě nejednali, ale pan Uhde je určitě v užším výběru a právem tam se svými zkušenostmi patří," řekl ještě před volbou místopředseda rady Jan Brandejs pro Lidové noviny.

Bývalý dramatik vystřídá v čele rady Jiřího Baumruka, kterému v červnu skončil mandát a poslanci ho již do rady nezvolili.

Pětasedmdesátiletý spisovatel, dramatik a politik Milan Uhde patřil mezi předlistopadové osobnosti disentu. Po sametové revoluci zastával post ministra kultury. Byl též místopředsedou Poslanecké sněmovny. Svoji politickou kariéru strávil především jako člen ODS a posléze krátce Unie svobody. V roce 1998 aktivní politiku opustil.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, ova

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…