Ukradl jste mi text, obořil se publicista na Okamuru. Ten se omluvil

22.08.2020 9:37

Tomio Okamura prý krade. Tvrdí to alespoň slovenský politik a publicista Eduard Chmelár, který uvedl, že když čeští poslanci jednali o situaci v Bělorusku, Okamura přednesl Chmelárův text bez toho, aby upozornil, že je to Chmelárův text. Podle slovenského politika se tedy dá říci, že ho Okamura prostě ukradl. Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie toto nařčení odmítá.

Ukradl jste mi text, obořil se publicista na Okamuru. Ten se omluvil
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Je předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura zloděj? Slovenský politik a publicista Eduard Chmelár tvrdí, že ano, protože Okamura na půdě české Poslanecké sněmovny citoval z Chmelárova článku, aniž by uvedl, že jde o citaci z cizího textu, takže jí v podstatě zcizil.

„Nevěřil jsem vlastním očím a uším. Místopředseda českého parlamentu Tomio Okamura čte celý můj komentář ‚O co jde v Bělorusku‘ z Časopisu Argument jako svůj vlastní parlamentní projev bez jakékoli zmínky o tom, že nejde o jeho text,“ kroutil hlavou Chmelár na sociální síti Facebook. Předpokládám, že pan místopředseda má své vlastní placené poradce, kteří mu píší projevy a analýzy. Tak teď nevím, jestli místo nich nárokovat honorář,“ dodal.

Eduard Chmelár udeřil na Okamuru

Okamura  odmítá nařčení, že by byl zloděj. Prý jen zapomněl zmínit, že pracuje s cizím textem. Ve vyjádření pro server Aktuálně.cz se za to omluvil.

V projevu jsem citoval z veřejně dostupného zdroje a zapomněl jsem v přímém přenosu uvést autora, tímto se mu omlouvám a zároveň ho chválím za výbornou analýzu situace v Bělorusku,“ uvedl.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…