Ukrajina: Erik Best mírně pochválil Václava Klause

24.02.2014 11:18

Americký novinář a publicista Erik Best na svém serveru The Fleet Sheet pochválil exprezidenta Václava Klause za jeho desetibodové vyjádření k situaci na Ukrajině. Ačkoli si tím na svou hlavu přivolal hromy a blesky, svůj postoj se mu prý podařilo vyložit lépe než českému Ministerstvu zahraničních věcí.

Ukrajina: Erik Best mírně pochválil Václava Klause
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

Anketa

Který z českých politiků se nejlépe vyjadřoval k situaci na Ukrajině?

1%
90%
hlasovalo: 5136 lidí

Václav Klaus na svých webových stránkách publikoval desetibodový komentář k událostem na Ukrajině. Mimo jiné napsal, že postavit Ukrajinu před volbu Východ nebo Západ, znamená ji rozbít, což už se také, jak se zdá, bohužel děje.

„Udržet Ukrajinu v její objektivně existující geopolitické situaci jako samostatný a současně fungující a prosperující stát vyžaduje dlouhodobě jak od jejích politiků, tak i od zahraničních partnerů velkou míru zdrženlivosti a diplomatického umu. Na všech stranách jsme bohužel svědky pravého opaku," napsal také exprezident.

Celý komentář exprezidenta Václava Klause najdete ZDE. 

Ačkoli toto Klausovo vyjádření prý přivolalo na jeho hlavu hromy a blesky, dokázal prý lépe vyložit svůj postoj než Černínský palác, který vydal pouze velmi krátké vyjádření dostupné na oficiálních stránkách ministerstva. Vyjádření přitom podle Besta budí dojem, že od myšlenky přímé cesty k ukrajinskému členství v Evropské unii ustupuje, aniž by předestřelo alternativu.

Celý komentář Erika Besta ZDE.

Klaus by mohl přispět svou radou

„Klaus ve svém komentáři uvedl, že Ukrajina je do značné míry umělým celkem, což od samého počátku paralyzovalo její politický život. Postavit Ukrajinu před volbu mezi Východem a Západem podle Klause znamená ji rozbít. Sám by nepochybně dal přednost jednotné Ukrajině v ruské sféře vlivu, avšak jeho logické argumenty ve skutečnosti hovoří pro pokojné rozdělení. Dokonce by mohl přispět radou, jak ho docílit proti vůli občanů," napsal Erik Best na svých stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…