Ukrajina, Halíkův zápach, koncentrák... Doktor Macek si opět koleduje

05.08.2014 12:27

Doktor Miroslav Macek, bývalý místopředseda ODS a nyní rázný politický glosátor, nedávno vzbudil rozruch svým označením českých vojáků na zahraničních misích za „žoldáky“. Nyní opět na svém blogu budí rozruch.

Ukrajina, Halíkův zápach, koncentrák... Doktor Macek si opět koleduje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Macka totiž zaujala ostrá reakce na prohlášení poslance Tomio Okamury, který se vyjádřil k otázce zbourání vepřína v místě někdejšího romského tábora v Letech na Písecku slovy, že tvrzení o „romském koncentráku“ je mýtus a lež. Ve skutečnosti se podle něj jednalo o tábor pro osoby, které se vyhýbaly řádné práci. Srovnávat jeho obyvatele s oběťmi holokaustu je podle něj velkým výsměchem těm, kteří skutečně trpěli.

Okamurova slova vyvolala značný rozruch, politici včetně prezidenta Zemana, premiéra Sobotky nebo ministra kultury Hermana se proti Okamurovým slovů vehementně ohrazovali. To znechutilo naopak doktora Macka, který začíná mít pocit, že se zde v zájmu „politické korektnosti“ přepisuje historie. „Tento virus korektnosti způsobuje u jeho nositelů při styku s jiným názorem hysterický amok,“ posmívá se rozčíleným reakcím.

„Ještěže Karel Schwarzenberg se svým rodinným máslem na hlavě mlčí,“ poznamenal dále na adresu bývalého ministra zahraničí, o jehož předcích se spekulovalo, že se měli na vzniku tábora podílet.

V ironickém naladění směrem ke skupině současných „korektních“ se pak Macek vysmál i teologu Tomáši Halíkovi, který do novin ohlásil svůj záměr, pokud se nenajde lepší adept, ucházet se o funkci prezidenta republiky jakožto „kandidát pravdy a lásky“. Macek k tomu poznamenal: „Halík zvažuje kandidaturu na prezidenta. Cítí morální povinnost. Dodávám: Nebude to jiný zápach?“

Co přesně napsal Miroslav Macek na svůj blog:

A tak už se opět vesele přepisuje historie pracovních táborů z doby Protektorátu ve prospěch současných politiků infikovaných virem „korektnosti“. Ten způsobuje u jeho nositelů při styku s jiným názorem hysterický amok. Ještěže Karel Schwarzenberg se svým rodinným máslem na hlavě mlčí…

Zpráva: Halík zvažuje kandidaturu na prezidenta. Cítí morální povinnost. Dodávám: Nebude to jiný zápach?

Kdyby to nebylo tak vážné, tak by to bylo k smíchu:
Zpráva z Ruska: V noci se 438 příslušníků ukrajinských ozbrojených složek obrátilo na ruské pohraničníky s žádostí o uprchlický azyl. Kromě příslušníků ukrajinské armády prý na ruskou stranu přeběhlo také 164 ukrajinských pohraničníků.
Zpráva z Ukrajiny: Hranice do Ruska přešla část příslušníků 72. ukrajinské motorizované brigády. Na ruský hraniční přechod se museli ukrajinští vojáci uchýlit proto, že jim v boji s povstalci došly náboje. Vojáci z brigády se proto rozdělili na dvě skupiny. Jedna prorazila obklíčení teroristů a druhá jejich postup kryla palbou. Přitom jedné z jednotek došly náboje. Bojová technika byla poškozena a vojáci se museli uchýlit na ruský pohraniční přechod. Jejich počet se zjišťuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…