Ukrajinci se v Brně učí střílet, jako terč si představují Putina

16.04.2022 9:12

Stovky Ukrajinců se učí na střelnici v Brně, jak zacházet správně se zbraněmi, aby mohli bojovat proti ruským okupantům. Ve střelbě se zdokonalují i ženy. „Až válka skončí, pak oni budou školit nás. To oni budou celý svět učit válčit,“ řekl pro MF DNES majitel střelnice Michal Ratajský.

Ukrajinci se v Brně učí střílet, jako terč si představují Putina
Foto: Oficiální stránky ruského prezidenta
Popisek: Ruský prezident Vladimír Putin

Zacházet se zbraní se učí i 22letá Ukrajinka Olga. V rozhovoru pro deník uvedla, že důvodem, proč navštívila brněnskou střelnici CS Solution, je „naučit se zabíjet“.

„Moje rodina zůstala v Kyjevě. Uvažuju, že se vrátím, abych byla něco platná,“ říká dívka, která se v Brně živí pečením pizzy. Zbraň má v ruce poprvé. Zkušenost, kterou na střelnici získala, z ní sice vojáka neudělá, ale zvýší šanci, že ve válce přežije.

„Představuju si, že místo terče je Putin,“ připojuje se do rozhovoru Ukrajinec Ivan. „Co když bude třetí světová válka? Co když se Putin nezastaví na Ukrajině? Dřív taky nikdo nevěřil, že nás přepadne. Kdy jindy se naučit střílet než teď,“ dodává.

Střelnice zdarma pořádá pro Ukrajince usazené v Česku lekce střelby, aby mohli v případě potřeby pomoci s obranou své země před ruskou invazí. Od března, kdy střelnice kurzy pořádá, jimi prošlo přes 150 Ukrajinců.

„Až válka skončí, pak oni budou školit nás. To oni budou celý svět učit válčit,“ vyjádřil se majitel střelnice Michal Ratajský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…