Ukrajinský komik se rozčílil: Západ nás plácal po ramenou. Teď jen koktá

23.02.2015 23:21

Populární ukrajinský komik a moderátor, který se účastnil událostí na kyjevském Majdanu, Serhij Prytula, vystoupil v pondělních Událostech, komentářích České televize a popsal, jak se dívá na situaci ve své zemi "rok poté". Ideály Majdanu žijí dál, ale to mu prý nebrání dělat si z vlastních politiků legraci. Ve vysílání se ale také hodně rozzlobil na Západ.

Ukrajinský komik se rozčílil: Západ nás plácal po ramenou. Teď jen koktá
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

Má za to, že ideály vyřčené na Majdanu jsou v platnosti. Podařilo se už to, že z Ukrajiny utekl exprezident Viktor Janukovyč a jeho klan. Utekli do Ruska. "A mně je líto, že Rusko příliš nespěchá, aby nám Janukovyče vydalo zpět. Navíc zahájilo otevřenou válku s Ukrajinou,“ posteskl si host. Ukrajinským vojákům prý vozí pomoc, a když už je vídá, dojde i na jeho humoristické programy, aby je potěšil. "Lidé potřebují trochu zvednout hlavu, protože pořád slyší jen jedno, smrt, smrt, smrt,“ vykreslil stav mysli vojáků Prytula.

Vtip o dětech Porošenka a vztek na počínání Západu

Nemá prý ani zábrany v tom, aby si dělal legraci z ukrajinských politiků. Ale to nejhorší by teď bylo být na místě prezidenta Porošenka, který je odpovědný vůči Západu v tom, jak nakládá s půjčenými finančními prostředky. "Nepřišlo by mi správné dělat si legraci z takového politika. Ale dělám si legraci třeba z jeho dětí, o kterých říkávám, že by si někdy přály ochutnat bonbon, který by nebyl z továrny jejich tatínka,“ prozradil Prytula.

Dal ale také jasně najevo, že se hněvá na Západ, protože před lety Západ plácal Ukrajince po ramenou za to, že se vzdali třetího nejsilnějšího jaderného arzenálu na světě, ale dnes, když Rusové kradou ukrajinskou půdu, tak Západ nic nedělá. "Francouzský prezident Francoise Hollande z toho začal dokonce koktat,“ poznamenal bavič.

Nejen lidi v České republice proto prosí, aby Ukrajincům pomohli alespoň v boji s ruskou propagandou, když už nechtějí posílat zbraně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…